Суспільство
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Квiтень 23, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 09 Серпень 2019 11:24

Світовий конгрес українців зробив заяву щодо виборів у Раду

Rate this item
(0 votes)

У Світовому конгресі українців високо оцінили роботу правоохоронців на виборах в Україні цьогоріч.
Про це заявив голова Міжнародної місії Світового конгресу українців зі спостереження за виборами 2019 року Євген Чолій, інформує прес-служба МВС.

Він уточнив, що перед президентськими та парламентськими виборами «ми помітили, що, окрім того факту, що вже п’ять років Україна є жертвою гібридної агресії, під час виборів, перед виборами і після виборів, коли ЦВК вже займалася підрахунком голосів, у країні був порядок та спокій».

«Наші спостерігачі та представники інших спостережних місій не відчували, що в областях та містах були якісь погрози чи негідна поведінка. Тому я можу констатувати, що українські правоохоронні органи дуже гарно попрацювали, щоб забезпечити виборчий процес», — наголосив Чолій.
Президент Світового конгресу українців уточнив, що українські правоохоронці продемонстрували надзвичайно високий рівень підготовки у проведенні демократичних виборів, навіть під час інформаційної війни, тому МВС має поділитися досвідом з іншими країнами, які також страждають від впливу Росії.
«Ми закликаємо МВС та міністра Арсена Авакова поділитися досвідом з іншими європейськими країнами, як убезпечити виборчий процес від чужого втручання та як забезпечити лад у країні. Україна показала надзвичайно великий рівень підготовки в цій галузі», — зазначив Чолій.
Він наголосив, що «згідно з результатами спостережень нашої місії президентські і парламентські вибори в Україні відповідають міжнародним стандартам проведення виборів».
Також Чолій повідомив, що міжнародні спостерігачі не помітили системних порушень під час виборчих кампаній, які б вплинули на результати виборів, а якщо і були якісь зауваження, то це виключно людський фактор.
Водночас підкреслюється, що дійсно завадило проведенню виборів, як президентських, так і парламентських, так це російська пропаганда і агресія.
«Найбільшим порушенням під час обох президентських кампаній була російська агресія, яка не дала можливості на Сході України та у Криму українським виборцям обрати 26 депутатів. Це — 14 депутатів на Сході України та 12 — у Криму», — поінформував Чолій.
Місія СКУ працювала в Україні під час президентської та парламентської виборчої кампаній.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».