Суспільство
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Четвер Березень 28, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 18 Сiчень 2019 13:50

Омбудсмен розповіла дипломатам та родичам моряків про результати судових засідань

Rate this item
(0 votes)

Бри­фінг за учас­тю пред­став­ни­ків де­яких по­сольств, а та­кож ро­ди­чів вій­сь­ко­во­по­ло­не­них ук­ра­їн­ських мо­ря­ків про­ве­ла Упов­но­ва­же­ний Вер­хов­ної Ра­ди з прав лю­ди­ни Люд­ми­ла Де­ні­со­ва.
Про це во­на по­ві­до­ми­ла на сво­їй сто­рін­ці у Facebook.

«Провела брифінг з представниками посольств різних країн спільно з координатором групи адвокатів Миколою Полозовим. Участь також узяли батьки українських військовополонених моряків», — ідеться у дописі.

За словами Денісової, серед країн-учасників були представники Румунії, Норвегії, Нідерландів, Кіпру, Австрії, Португалії, Болгарії, Люксембургу, Хорватії, Канади, Великої Британії, США, Фінляндії, Словенії, Мальти, Греції, Швейцарії, Данії, Литви, Швеції, Естонії, Представництва ЄС у РФ, Латвії, Чехії.
Омбудсмен розповіла дипломатам про результати судових засідань, які відбулися 15-го та 16 січня, щодо продовження терміну тримання під вартою українським морякам.
«Наголосила на тому, що одним із головних питань залишається стан поранених. Ми вимагаємо підтверджену медичними довідками офіційну інформацію про стан здоров’я наших моряків», — зазначила вона.
Відповідаючи на запитання дипломатів, Денісова сказала, що українська сторона наполягає на звільненні військовополонених моряків без будь-яких умов зі сторони РФ, зважаючи на основоположні принципи, які закладено у Женевській конвенції.
Омбудсмен попросила дипломатів посилити тиск на російську владу щодо дотримання РФ норм міжнародного гуманітарного права, збереженні та подальшому посиленні відповідних санкцій.
«Рідні наших хлопців змогли особисто розповісти дипломатам про своє ставлення до ситуації, самопочуття і почули на свою адресу слова підтримки від представників іноземних держав», — поінформувала Денісова.
* * *
25 листопада прикордонні кораблі Російської Федерації в районі Керченської протоки обстріляли і захопили три українських кораблі, які здійснювали плановий перехід із порту Одеса в порт Маріуполь, а також 24 моряків.
Підконтрольні РФ «суди» в окупованому Криму заарештували на два місяці всіх затриманих моряків.
15–16 січня Лефортовський суд Москви продовжив арешт ще на три місяці всім українським морякам.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».