Суспільство
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Четвер Березень 28, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 18 Сiчень 2019 13:36

Православна церква України обов'язково отримає статус патріархії

Rate this item
(0 votes)

Пра­во­слав­на церк­ва Ук­раї­ни обо­в’яз­ко­во от­ри­має ста­тус пат­рі­ар­хії, але для цьо­го по­тріб­но об’­єд­на­ти все ук­ра­їн­ське пра­во­слав’я.
Про це 15 січня заявив почесний Патріарх Православної церкви України Філарет у виступі після подячного молебня в Кафедральному соборі Святої Трійці в Луцьку.
«Сьогодні ми маємо статус митрополії, але наша мета — досягти патріархату, і ми обов’язково досягнемо цього.

Для цього треба об’єднати все українське православ’я. Чим швидше ми об’єднаємо все українське православ’я в одну єдину українську православну церкву, тим швидше отримаємо визнання нашого статусу не митрополії, а патріархату», — сказав Філарет.
Він додав, що це — майбутнє, а поки що треба дякувати за митрополію і Вселенському Патріарху Варфоломію, і Президенту України Петру Порошенку, і всьому українському народу, який хотів автокефалії, і просити у Бога допомоги в об’єднанні українського православ’я.
«Ми обов’язково об’єднаємося — іншого шляху в українців немає», — переконаний почесний Патріарх Православної церкви України.
Він зауважив, що сьогодні деякі наші брати поки що не хочуть об’єднуватися з ПЦУ і сподіваються на силу Москви.
«Але Москва втратить свою силу, і перемога буде наша, українська, разом з усім цивілізованим світом — з Америкою, Європою, бо ми не самі», — акцентував Філарет.
Як повідомляв Укрінформ, 15 січня Президент України Петро Порошенко перебував у Луцьку, де взяв участь у подячному молебні за отримання Томосу про автокефалію та утворення Православної церкви України.

Укрінформ

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».