Суспільство
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Четвер Березень 28, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 26 Жовтень 2018 12:06

Розвитку України заважає корупція

Rate this item
(0 votes)

На думку українців, найбільшою проблемою, що заважає розвитку країни, є корупція — це зазначили 79% населення. При цьому війна на Донбасі зібрала менше голосів, ніж корупційний фактор.
Про це йдеться в результатах загальнонаціонального опитування населення, проведеного Фондом «Демократичні ініціативи» ім. Ілька Кучеріва спільно з Київським міжнародним інститутом соціології, розміщених на сайті Фонду.
«Абсолютна більшість громадян України (83%) вважають, що серйозні загрози для України існують: 62% оцінює їх як реальні і ще 21% — як імовірні», — йдеться в результатах опитування.

Найбільші загрози українці вбачають насамперед в економічній сфері: економічний занепад, серйозна економічна криза (58%), збідніння населення, значне майнове розшарування (41,5%), знецінення гривні (36%).
Згідно з результатами опитування усвідомлення пріоритетності цих загроз спільне для всіх регіонів України. Водночас такі загрози, як захоплення України або частини території Росією (31%) та розпад України на кілька частин чи відокремлення від України частини її територій (28%), порізному оцінюються в різних регіонах країни.
Так, захоплення України або частини її території Росією вважають серйозною загрозою на заході (42%) і в центрі країни (37%), а от на півдні (22%) та сході (8%) цю загрозу не розцінюють як істотну.
Натомість на сході до найбільш серйозних загроз відносять розпад України на кілька частин або відокремлення від України частини її територій — 42%. На півдні ж найбільш серйозні загрози вбачають в економічній сфері.
«На думку українців, найбільшою проблемою, що заважає розвитку нашої країни, є корупція — це зазначили 79% населення. Причому війна на Донбасі зібрала менше голосів (55%).
Ще серед головних причин були названі олігархічне засилля в економіці (32%) та відсутність професіоналів у владі (30%)», — ідеться в результатах дослідження.
Опитування проводилося 16–28 серпня в усіх регіонах України, за винятком Криму та окупованих територій Донецької та Луганської областей.
Опитано 2041 респондента віком від 17 років. Теоретична похибка вибірки не перевищує 2,3%. Статистична похибка вибірки (з імовірністю 0,95 і за дизайнефекту 1,5) не перевищує 3,3% — для показників, близьких до 50%; 2,8% — для показників, близьких до 25% або 75%; 2% — для показників, близьких до 12% або 88%; 1,4% — для показників, близьких до 5% або 95%; 0,7% — для показників, близьких до 1% або 99%.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».