Суспільство
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Четвер Квiтень 18, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

Вiвторок, 10 Квiтень 2018 12:51

Київ запропонував Москві 23 росіян за політв'язнів Кремля

Rate this item
(0 votes)

Українська сторона на засіданні Тристоронньої контактної групи з мирного врегулювання ситуації на Донбасі висловила готовність передати Росії 23 ув’язнених за злочини проти суверенітету України росіян в обмін на українських заручників.
Про це повідомила перший заступник Голови Верховної Ради, представник України у гуманітарній підгрупі ТКГ Ірина Геращенко на своїй сторінці у Facebook.

«Під час засідання гуманітарної групи в Мінську і на ТКГ українська сторона висловила позицію про готовність передати РФ 23 росіян, що перебувають в українських тюрмах за злочини проти суверенітету і територіальної цілісності України, за злочини, пов’язані з війною, в обмін на українських політв’язнів, що утримуються в тюрмах РФ. Тепер ми очікуємо реакції і відповіді російської сторони на ці ініціативи», — написала Геращенко.
Вона зазначила, що ключовими на сьогоднішньому засіданні в Мінську були питання безпеки, щоденне порушення бойовиками великоднього перемир’я і новий етап звільнення заручників.
«Звичайно, ми порушували питання і звільнення бранців, що в тюрмах РФ, і з окупованих територій. Тут ми готові до найширшого здорового компромісу, за винятком неприйнятних позицій, як звільнення беркутівців», — акцентувала Геращенко.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».