Суспільство
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
П'ятниця Березень 29, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

Четвер, 01 Лютий 2018 18:02

США вводитимуть нові санкції, поки агресор не залишить Україну

Rate this item
(0 votes)

США вводитимуть нові санкції проти РФ, поки вона не виведе своїх військових сил з окупованого Донбасу і не відновить територіальної цілісності і суверенітету України.
Про це в ефірі «112 Україна» заявив посол України в США Валерій Чалий.
«Ми вітаємо «кремлівську доповідь» — консолідований крок і законодавчої гілки влади — Конгресу, і виконавчої влади — адміністрації президента США Дональда Трампа з імплементації санкцій.

У роз’ясненні Міністерства фінансів і Державного департаменту США чітко зазначено, що закон про протидію супротивникам США через санкції, а там є Росія, ухвалений саме через російську агресію проти України та анексію Криму, тому очевидно, що будуть подальші кроки», — заявив він.
На думку посла, подальші конкретні санкції застосують щодо осіб як зі згаданого списку, так і з додаткових.
Дипломат зауважив, що зміна підходу буде тільки тоді, коли Росія виведе війська з української території, поверне полонених і затриманих, закриє кордон за допомогою міжнародної місії, тобто «відбудеться повернення до ситуації, коли суверенітет і територіальна цілісність України будуть відновлені. Інакше не тільки санкції, весь комплекс заходів буде чинити тиск на Росію».
* * *
31 січня Міністерство фінансів США представило так звану кремлівську доповідь — список наближених до президента РФ Володимира Путіна осіб, проти яких можуть бути застосовані санкції. У списку — 210 осіб.
Серед них усі члени уряду Росії, співробітники адміністрації Путіна, «інші високопоставлені політичні лідери» і олігархи.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».