Суспільство
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Четвер Березень 28, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 04 Листопад 2016 00:35

Дума про тумбочку

Rate this item
(0 votes)

БІДНИЙ НАРОД ДІЗНАВСЯ ПРО СТАТКИ СВОЇХ ОБРАНЦІВ
І СУШИТЬ ТЕПЕР РІПУ: А ЧОГО Ж СТІЛЬКИ ГОТІВКИ?

Що не ка­жіть, а укра­їн­ці та­ки вмі­ють оби­ра­ти сво­їх пред­став­ни­ків. Пер­ший етап е-де­кла­ру­ван­ня свід­чить про при­та­ман­ну нар­де­пам осо­бли­ву ощад­ли­вість і стра­те­гіч­не пла­ну­ван­ня сво­їх май­бут­ніх ви­трат.
За під­ра­хун­ка­ми коман­ди еко­но­міч­но­го екс­пер­та Ан­дрія Ге­ру­са, на­род­ні де­пу­та­ти за­де­кла­ру­ва­ли гро­шо­вих кош­тів на су­му 12,3 млрд грн, з них го­тів­кою — 7,4 млрд грн. В се­ред­ньо­му — 30,4 млн грн на бра­та (сес­тру). На­при­клад, 60 де­пу­та­тів БПП су­ма­рно за­де­кла­ру­ва­ли 1,9 млрд грн. Це — річ­ні бю­дже­ти та­ких міст, як Чер­ка­си чи Херсон.

Як міль­йо­не­ри ду­ма­ють, що во­ни — ло­хи

Найбагатша у Верховній Раді група — «Воля народу». На одного її депутата припадає 58 млн грн задекларованих коштів (з них 37 млн грн готівкою).
Найбільш «готівкова» — група «Партія «Відродження». По 37,2 млн «кешу» (всього — 50 млн грн на одного народного слугу).
Найскромніша — «Об’єднання «Самопоміч», з 4 млн грн на одного депутата, з них усього лише 2,4 млн грн готівкою.
За великим рахунком, народні обранці заховали в матраци майже 5% грошової маси всієї країни. Переважно в готівковій американській валюті. А, враховуючи троллінг від «трильйонера» (депутат Сергій Мельничук) і подібних жартівників, думаємо, що приховано набагато більше.
Багаторічні учасники списку Forbes уже заявили, що після опублікування електронних декларацій українських чиновників більшість учасників списку відчули себе, як то кажуть, «лохами». Співвласник і голова наглядової ради Global Spirits (ТМ «Хортиця») Євген Черняк так і написав на своїй сторінці у FB: «З цієї хвилини прошу вважати мене жебраком».

 

Ре­єс­три та зар­пла­ти все роз­ка­жуть
Експерти та громадськість не можуть зрозуміти, що примусило законодавців показати стільки готівки у своїх деклараціях.
«Депутати тримають гроші в готівці, оскільки не довіряють банківській системі», — заявив голова фракції БПП Ігор Гринів (декларантла невірною. Але ми показуємо, що вміємо визнавати помилки і швидко реагувати», — сказав спікер парламенту Андрій Парубій.

Цікаво, яка державна структура стане лідером великого фінансового рейтингу України під назвою «едекларування», коли декларації подібним чином буде проаналізовано за корпоративною ознакою (Адміністрація Президента, Кабмін, Генпрокуратура, судді, податкова...). Робимо ставки, панове!

Оксана Поліщук, Укрінформ $210 тисяч та 300 тисяч гривень). І відразу ж поскаржився на публічну травлю.
«Якби це виглядало нормально з прозорістю — я готовий бути повністю прозорий. Але якщо це травля — просто нецікаво», — додав він. До речі, це той самий депутат, який намагався законодавчо закрити відомості про грошові кошти від народних очей, але після високого президентського «нагоняя» відкликав скандальну поправку.
Здавалося б, ну склав ти собі скриню баксів — то сиди собі тихенько, ніхто ж не дізнається. Але, здається, є набагато простіше пояснення. Якщо кількість готівки перевірити дійсно нереально, то інформація про «свіжі покупки», зроблені в період з 1 січня 2016го по 1 січня 2017 року, обов’язково випливуть на поверхню — через публічні реєстри нерухомого та рухомого майна, реєстри юридичних осіб і таке інше.
І тоді при поданні декларації за 2016 рік неминуче доведеться пояснювати походження грошей на придбання активів. Ось тут весь цей задекларований віртуальний «кеш» і стає вкрай потрібним. Вочевидь, навесні 2017 року задекларовані цінні папірці стануть (треба буде простежити!) будинками, земельними ділянками, корпоративними правами, джипами, шубами та діамантами в декларації за 2016 рік.
І щоб якось підсолодити пілюлю від обнародуваних таємних планів, народні обранці одразу великодушно висловилися за скасування підвищення собі зарплат.
«Ми зустрілися з керівниками фракцій. Дійшли згоди, що постанову про підвищення зарплати депутатам потрібно змінити. Так, ця постанова бу

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».