Суспільство
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Четвер Квiтень 18, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 26 Серпень 2016 11:54

Дипломатія має сприяти розвитку зовнішньої торгівлі і залученню інвестицій

Rate this item
(0 votes)

Про це Пре­зи­дент Пет­ро По­ро­шен­ко за­явив, ви­сту­па­ючи на ХІІ На­ра­ді ке­рів­ни­ків за­кор­дон­них дип­ло­ма­тич­них ус­та­нов Ук­раї­ни, в якій узяв участь Пре­зи­дент Поль­щі Ан­джей Ду­да, по­ві­дом­ляє Укр­ін­форм.

«Українська дипломатія має стати двигуном зовнішньої торгівлі та залучення інвестицій. Згортання торговельних відносин з Російською Федерацією та запровадження Зони вільної торгівлі з ЄС створить для України кардинально нову зовнішньоекономічну діяльність. Інтенсифікація торгів, пошук нових ринків для наших експортерів — це питання нашої економічної безпеки», — сказав П. Порошенко.
Президент заявив, що відчуває великий інтерес іноземного бізнесу до України.
«Ми зараз розпочинаємо потужну програму приватизації — виставляється не лише Одеський припортовий завод, готується до приватизації портова інфраструктура, готуються до приватизації енергогенерувальні і енергозбутові компанії...

Ключова позиція нашої дипломатичної служби — донести потенційним учасникам об’єктивну інформацію», — зазначив Глава держави.
За його словами, всі конкурси з приватизації відбуваються прозоро, за участю іноземних радників. Президент Петро Порошенко наголосив, що міжнародні партнери визнають успіх України на шляху реформ — за два роки зроблено більше, ніж за весь період Незалежності.
«Сьогодні наші партнери чітко визнають, що за останні два роки зроблено більше, ніж за весь період Незалежності — антикорупційні реформи, проголосована і підписана ініційована мною конституційна судова реформа... Наголошую, це лише початок. Перші успіхи і перший стимул рухатися далі», — заявив Президент.
Він звернув увагу на те, що європейська інтеграція, яка була рушійною силою Революції Гідності, тепер має навіть більше значення, ніж раніше.
«Європейські цінності та європейські реформи є не просто стратегією нашого розвитку, сьогодні це гарантія нашої безпеки, економічного добробуту і остаточного розриву з тоталітарною ідеологією», — зауважив Президент.
Петро Порошенко заявив, що нинішня українськоросійська війна є війною європейською, за Європу і європейські цінності.
«Ми прагнемо жити в мирі, ми прагнемо бути вільними, ми прагнемо жити в демократичній державі і прагнемо бути незалежними. І тому ця війна — європейська, тим більше, ведеться ця війна за Європу, за європейські цінності», — сказав П. Порошенко.
Він наголосив: Росія ніяк не може змиритися з тим, що Україна обрала європейський шлях інтеграції та має свій власний цивілізаційний вибір. За його словами, за цей вибір українці боролися роками і століттями.
«Росія не хоче змиритися з тим, що Україна має свій власний євроцивілізаційний вибір... Росія не може змиритися з тим, що Україна обрала європейський шлях», — підкреслив Глава держави.
У свою чергу, Президент Польщі Анджей Дуда запевнив, що його країна ніколи не підтримуватиме політики агресії, яка порушує міжнародне право і знищує довіру між народами.
«Нема і ніколи не буде нашої підтримки для політики агресії, яка руйнує довіру між народами і зводить їх відносини до банальної різниці у силі», — зазначив А. Дуда.
Президент Польщі підкреслив, що основним у зовнішній політиці його країни є принцип верховенства права. Саме це є умовою сталого миру у світі. «Ми це розуміємо сьогодні, коли дивимося на конфлікт на Сході України та окупацію Криму. Там порушено основні норми міжнародного права, особливо засаду цілісності територій незалежної країни, якою є Україна», — підкреслив А. Дуда.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».