Суспільство
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
П'ятниця Березень 29, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 22 Липень 2016 08:57

Умисне вбивство журналіста

Rate this item
(0 votes)

У се­ре­ду вран­ці в цен­трі Ки­єва ви­бух­нув ав­то­мо­біль, вна­слі­док чо­го за­ги­нув ві­до­мий жур­на­ліст Пав­ло Ше­ре­мет. 
Авто вибухнуло на розі вулиці Богдана Хмельницького і Івана Франка. За інформацією «Української правди», машина належала власниці «УП» Олені Притулі, але її в цей час в автомобілі не було.
Попередня кваліфікація вибуху автомобіля в центрі Києва, внаслідок якого загинув журналіст Павло Шеремет, — умисне вбивство.
Про це повідомили у пресслужбі Управління Нацполіції у м. Києві.
Зібрані відомості за цим фактом зареєстровані у Шевченківському управлінні поліції ГУНП у м. Києві. Попередньо слідчі кваліфікують цю подію як умисне вбивство. Розпочато досудове розслідування.


* * *
Жур­на­ліст Пав­ло Ше­ре­мет бу­де по­хо­ва­ний на бать­ків­щи­ні в Мін­ську.
Про це «Білоруському партизану» повідомила мати вбитого журналіста.
Шеремет — уродженець Білорусі. Він народився в Мінську, навчався в БДУ і наргоспі. Прийшов на телебачення з банківської справи — до 1992 року працював у відділі валютних операцій одного з банків, пізніше — консультантом економічних програм Білоруського телебачення.
Незабаром став ведучим щотижневої аналітичної програми «Проспект» Білоруського ТБ.
З 1996 року — головний редактор «Білоруської ділової газети». У тому ж році був призначений завідувачем білоруського бюро Громадського російського телебачення (ГРТ, нині — «Перший канал») і власним кореспондентом ГРТ у Білорусі.
У липні 1997 року під час зйомки репортажу про ситуацію на білоруськолитовському кордоні був заарештований співробітниками силових структур Білорусі за звинуваченням у незаконному перетині державного кордону, в отриманні грошей від зарубіжних спецслужб і в незаконній журналістській діяльності. Був засуджений до двох років позбавлення волі умовно і до одного року випробувального терміну, провівши у в’язниці в цілому три місяці.
Шеремет був одним із засновників «Білоруського партизана».
* * *
Пре­зи­дент Ук­раї­ни Пет­ро По­ро­шен­ко до­ру­чив на­да­ти охо­ро­ну ке­рів­ни­ко­ві «Ук­ра­їн­ської прав­ди» Оле­ні При­ту­лі.
Про це на своїй сторінці у Тwitter написав речник глави держави Святослав Цеголко.
* * *
Ос­нов­ни­ми вер­сі­ями вбив­ства жур­на­ліс­та Пав­ла Ше­ре­ме­та слід­ство роз­гля­дає йо­го про­фе­сій­ну ді­яль­ність та де­ста­бі­лі­за­цію си­ту­ації в цен­трі Ук­раї­ни.
Про це повідомив генеральний прокурор Юрій Луценко, йдеться на офіційному сайті Президента.
«Крім версії «вбивство через професійну діяльність», ми розглядаємо можливість версії «дестабілізація ситуації в центрі столиці», — зазначив він.
Як повідомив генпрокурор, створено слідчооперативну групу.
Юрій Луценко також запропонував посилити увагу за масовими акціями у столиці найближчим часом.
* * *
Упов­но­ва­же­ний ОБ­СЄ з пи­тань сво­бо­ди сло­ва Ду­ня Мі­ято­вич ви­ма­гає при­тяг­ну­ти до від­по­ві­даль­но­сті ви­ко­нав­ців і за­мов­ни­ків убив­ства жур­на­ліс­та Пав­ла Ше­ре­ме­та.
Про це вона написала у Твіттері.

Укрінформ

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».