Суспільство
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Четвер Квiтень 18, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 24 Червень 2016 18:01

У держслужбі зайнятості готові працевлаштовувати молодь

Rate this item
(0 votes)

У Державній службі зайнятості запевнили, що вже переформатувалися і готові забезпечити молодь робочими місцями.
Про це під час круглого столу в Укрінформі на тему: «Стан та перспективи розвитку системи професійної орієнтації молоді» повідомив в. о. голови Державної служби зайнятості Сергій Кравченко.
«Державна служба зайнятості сьогодні форматується. Якщо ви приходили раніше до Державної служби зайнятості як людина, яка шукає працівника, то вам давали кого завгодно. Всі сьогодні кажуть, що ми — «виплатна каса». Ми не «виплатна каса», ми переформатувалися. Ми сьогодні працюємо чітко з роботодавцем і готові підбирати персонал під молодь», — сказав Кравченко.

За його словами, служба зайнятості наразі пропонує створення краудфандингової платформи, де кожна молода особа може позиціонувати себе. «Ми будемо виставляти ці проекти на цю платформу, і кожна людина буде збирати гроші на свої проекти особисто. Ми опрацьовуємо зараз проект краудфандингової платформи з багатьма організаціями», — зазначив він.
Також він повідомив, що у кількох центрах зайнятості створено бізнесінкубатори, «де кожна молода людина зможе прийти і подивитися на якісь проекти, які ми взяли і підготували до цього регіону».
За словами Кравченка, на сьогодні в службі зайнятості на обліку перебувають 399 тис. 78 осіб, а безробітних серед молоді — 158900 осіб. Вік їх — від 19 до 25 років.
В. о. очільника Державної служби зайнятості наголосив, що нині потрібно популяризувати робочі спеціальності, а також провести прогноз ринку праці.
Також Кравченко розповів, що на сьогоднішній день вносяться зміни до законодавства про зайнятість. «Одна з ідей, яку ми закладаємо в цей закон, це відшкодування єдиного соціального внеску для роботодавця, який взяв молоду особу на роботу», — додав він.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».