Суспільство
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Четвер Березень 28, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 10 Червень 2016 10:26

Українські прикордонники поїхали до Франції на спецоперацію «Єврокубок-2016»

Rate this item
(1 Vote)

Пред­став­ни­ки Дер­жав­ної при­кор­дон­ної служ­би Ук­раї­ни бра­ти­муть участь у про­ве­ден­ні спе­ці­аль­ної опе­ра­ції «Єв­ро­ку­бок-2016», у хо­ді якої во­ни нес­ти­муть служ­бу в аеро­пор­тах Па­ри­жа, Мар­се­ля, Ліо­на та Ліл­ля.

Про це інформує пресслужба Державної прикордонної служби України.
«Під час чемпіонату Європи з футболу, який проходитиме з 10 червня по 10 липня 2016 року, сектор авіаційної безпеки Європейського агентства з управління оперативним співробітництвом на зовнішніх кордонах (FRONTEX) проводитиме операцію «Єврокубок2016». Її мета — підвищення рівня безпеки на чемпіонаті Європи з футболу. Для участі у ній були запрошені і прикордонники з України», — йдеться в повідомленні.

У відомстві зазначають, що українська прикордонна делегація є однією з найбільших за кількістю запрошених фахівців, адже досвід, який був набутий українськими прикордонниками під час проведення Євро2012, дуже важливий для колег із Франції.
Загалом у чемпіонаті візьмуть участь 24 команди, які проведуть 51 гру на десяти стадіонах 9 міст Франції. Всього очікується 2,5 млн глядачів на стадіонах та близько 7–8 млн уболівальників у фанзонах.
* * *
У зв’язку з наближенням початку чемпіонату Європи з футболу Євро2016 у Франції Посольство України рекомендує громадянам України, які планують здійснити поїздки до Франції в цей час, врахувати деякі поради, зокрема нагадує, що там досі діє режим надзвичайного стану.
Про це повідомляє Урядовий портал з посиланням на пресслужбу МЗС.
«У зв’язку зі скоєнням у листопаді 2015 року терористичних актів у Парижі на території Франції на час проведення чемпіонату Європи з футболу Євро2016 та велоперегонів «Тур де Франс» продовжено термін дії режиму надзвичайного стану до 26 липня 2016 року.
Режим надзвичайного стану передбачає посилений прикордонний та митний контроль на всіх кордонах Франції, певні обмеження прав і свобод громадян у частині проведення масових зібрань та відвідання окремих місць, а також надання дозволу правоохоронним органам на здійснення адміністративних обшуків. Водночас Шенгенське законодавство продовжує діяти без обмежень на території Франції», — зазначається в повідомленні.
Враховуючи зазначене, МЗС рекомендує громадянам України, які планують здійснити поїздку до Франції, мати при собі разом з дійсним паспортом та документом, що дає право в’їзду до цієї країни (віза, посвідка на проживання тощо), підтвердження мети перебування у Франції.
Також звертається увага на те, що в країні дозволена до ввезення сума готівкою становить 10 тис. євро на родину, а не на одну особу.
У період проведення матчів чемпіонату Європи з футболу Євро2016 та велоперегонів «Тур де Франс» громадянам України рекомендується виявляти підвищену пильність та обачність під час відвідання місць масового скупчення людей (футбольних фанзон тощо), відомих історичних пам’яток, чітко виконувати всі вказівки і рекомендації сил безпеки та місцевої влади, бути готовими до перевірки документів та особистого контролю представниками правоохоронних органів, завжди мати при собі документи, які посвідчують особу, відстежувати інформацію щодо заходів безпеки у місцях перебування.
Враховуючи високий рівень імовірності страйків працівників транспортного сектора економіки, Посольство України рекомендує громадянам України заздалегідь опрацьовувати маршрути їх пересування країною.
У разі виникнення надзвичайної ситуації громадянам України слід невідкладно звертатися до Посольства України у Франції за номером телефону:
+33-143-06-07-37,
e-mail: Этот адрес электронной почты защищен от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра.,
або на цілодобову гарячу лінію МЗС України:
+38-044-238-16-57.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».