Суспільство
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Четвер Квiтень 18, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 27 Травень 2016 10:15

Павло Розенко запевняє, що катастрофи з пенсіями не буде

Rate this item
(0 votes)

Ні­якої ка­тас­тро­фи в Пен­сій­но­му фон­ді не бу­де, за­пев­няє ві­це-прем’­єр-мі­ністр Ук­раї­ни Пав­ло Ро­зен­ко.
Про це він заявив в ефірі телеканалу «112 Україна».
«Безумовно, фінансова ситуація Пенсійного фонду непроста, але я переконую всіх і запевняю вас, що ніякої катастрофи в Пенсійному фонді не буде. Пенсіонерам нема чого хвилюватися, держава забезпечить своєчасну та в повному обсязі виплату всіх своїх пенсійних зобов’язань перед громадянами. Необхідні кошти для цього в державному бюджеті є, більше того, є кошти і на підвищення мінімальної пенсії з травня, і кошти на підвищення мінімальної пенсії, яке відбудеться з 1 грудня 2016 року», — заявив Павло Розенко.

Водночас Павло Розенко визнав, ситуація у ПФУ не є простою, але не погодився із заявою міністра соціальної політики Андрія Реви, що дефіцит Пенсійного фонду становить уже 145 мільярдів гривень і ситуація з виплатами пенсій близька до катастрофічної.
«Не зовсім коректно називати це дефіцитом. Це, скажімо так, допомога держави Пенсійному фонду, яка покриває і дефіцит ПФУ, що становить близько 60 мільярдів, і соціальні програми, а це приблизно 80 мільярдів гривень», — зазначив віце-прем’єр-міністр.
Павло Розенко також укотре наголосив, що питання підвищення пенсійного віку на сьогодні не стоїть на порядку денному. Віце-прем’єр-міністр заявив, що позиція і уряду, і Президента полягає в тому, що зараз потрібно застосувати інші заходи з наповнення бюджету Пенсійного фонду, ніж підвищення пенсійного віку.
«Тому на сьогодні уряд не вноситиме жодних ініціатив щодо підвищення пенсійного віку в Україні», — підкреслив Розенко.
Укрінформ

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».