Суспільство
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
П'ятниця Березень 29, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 18 Грудень 2015 00:32

КПУ заборонено

Rate this item
(0 votes)

Міністр юстиції Павло Петренко переконаний, що заборона Комуністичної партії піде на користь українському суспільству.
Про це він написав у Facebook, коментуючи той факт, що Мін’юст виграв суд проти Компартії і домігся припинення діяльності цієї політичної сили.
«Зазначені судові рішення будуть мати виключно позитивні наслідки для всього українського суспільства. Ми проводимо реформи, ведемо боротьбу як з побутовою корупцією, так і на місцях. Українське суспільство має базуватися на реальних цінностях нашого народу, жити в європейському правовому полі, не повторювати помилок минулого», — впевнений Петренко.

За інформацією Міністерства юстиції, Окружний адміністративний суд міста Києва повністю задовольнив позов Міністерства юстиції до Компартії і постановив припинити діяльність КПУ. Відповідну постанову було прийнято 16 грудня 2015 року.
В цей же день постановою Київського апеляційного адміністративного суду була залишена без задоволення апеляційна скарга на постанову Окружного адміністративного суду про відмову у задоволенні позову КПУ проти Міністерства юстиції. Представники Компартії в позові вимагали скасування наказу Мін’юсту від 23 липня № 1312/5.
Цим наказом було затверджено Правовий висновок Комісії з питань дотримання Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні і заборону пропаганди їх символіки», що підтверджує невідповідність символіки і статуту партії до вимог законодавства України.
Нагадаємо, позов Міністерства юстиції до Комуністичної партії України був поданий у рамках виконання Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні і заборону пропаганди їх символіки», враховуючи наказ Мін’юсту «Про затвердження правового висновку Комісії з питань дотримання Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні і заборону пропаганди їх символіки».

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».