Суспільство
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
П'ятниця Квiтень 19, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 30 Жовтень 2015 20:46

В Україні свободи слова в інтернеті стало менше

Rate this item
(0 votes)

Свобода в глобальному інтернет-середовищі скорочується п’ятий рік поспіль на тлі активізації нагляду і цензури з боку урядів держав у всьому світі.
Про це свідчать результати дослідження міжнародної неурядової організації Freedom House.
У звіті Україна була визначена як «частково вільна» країна. Відзначається, що протистояння з Росією і конфлікт на Сході України призвели до збільшення спроб цензури з обох сторін у спробі отримати контроль над інформаційним середовищем.
До речі, в минулому році рейтинг нашої країни також був визначений як «частково вільна».

У цілому ж у звіті йдеться про те, що зменшення свободи слова в Інтернеті дуже помітне на Близькому Сході, особливо порівняно з певним поліпшенням, яке спостерігалося в роки після «Арабської весни». Так, свобода висловлювань в Інтернеті знизилася у 32 із 65 досліджених країн, а «помітне скорочення» зафіксували в Лівії, Франції та Україні.
За результатами дослідження, 18 країн були оцінені у звіті як «вільні», 28 — класифікували як «частково вільні» та 19 — «не вільні». Лідерами серед 65 країн зі свободою в Інтернеті виявилися Ісландія, Естонія, Канада, Німеччина, Австралія, США і Японія. Найгірше з інтернет-свободою в Китаї — навіть гірше, ніж в Сирії та Ірані.
Звіт охоплює період з червня 2014 по травень 2015 року.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».