Суспільство
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Субота Квiтень 20, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 10 Квiтень 2015 17:51

Верховна Рада дозволила не мобілізувати студентів, аспірантів і докторантів

Rate this item
(0 votes)

7 квіт­ня Вер­хов­на Ра­да Ук­раї­ни ухва­ли­ла За­кон про вне­сен­ня змін до стат­ті 26 За­ко­ну «Про вій­сь­ко­вий обо­в’язок і вій­сь­ко­ву служ­бу» що­до звіль­нен­ня з вій­сь­ко­вої служ­би гро­ма­дян, які є сту­ден­та­ми, ас­пі­ран­та­ми або док­то­ра­нта­ми ден­ної фор­ми на­вчан­ня.

За це рішення проголосували 244 нардепи.


Законом установлено, що під час дії особливого періоду військовослужбовці звільняються з військової служби у зв’язку з навчанням за денною формою у вищому навчальному закладі І–IV рівнів акредитації, яке було перервано у зв’язку з призовом студентів або аспірантів, або докторантів на військову службу під час мобілізації на особливий період.
Водночас студенти, аспіранти або докторанти денної форми навчання, які були призвані на військову службу на особливий період, можуть продовжувати військову службу, якщо вони висловили таке бажання.
Укрінформ

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».