Військо
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Березень 19, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 23 Лютий 2018 13:27

Кабмін затвердив порядок використання зброї й техніки в АТО у мирний час

Rate this item
(0 votes)

Ка­бі­нет Мі­ніс­трів за­твер­див По­ря­док за­сто­су­ван­ня зброї і бо­йо­вої тех­ні­ки з’єд­нан­ня­ми, вій­сь­ко­ви­ми час­ти­на­ми і під­роз­ді­ла­ми Зброй­них Сил під час ви­ко­нан­ня ни­ми зав­дань у райо­ні про­ве­ден­ня ан­ти­те­ро­рис­тич­ної опе­ра­ції у мир­ний час.
Відповідна постанова від 14 лютого № 68 опублікована на Урядовому порталі.
Зазначається, що Порядком визначено процедуру, завдання, принципи застосування військовослужбовцями, з’єднаннями, військовими частинами і підрозділами Збройних Сил України зброї і бойової техніки під час виконання ними завдань у районі проведення антитерористичних операцій у мирний час відповідно до вимог міжнародного права і з урахуванням практики проведення АТО на території Донецької та Луганської областей.

Згідно з документом з’єднання, військові частини і підрозділи ЗС у районі проведення АТО мають право застосовувати зброю та/або бойову техніку для відбиття нападу або попередження загрози нападу на об’єкти, що охороняються; запобігання вчиненню та/або припинення терористичного акту чи діяльності терористів; звільнення заручників; знищення зброї, бойової техніки, транспортних або технічних засобів, які перебувають у користуванні терористів; захисту цивільних осіб та цивільних об’єктів від нападу.
Крім того, підрозділи ЗС мають право використовувати зброю й бойову техніку для затримання, роззброєння або знешкодження осіб, які здійснили та/або планують здійснити терористичний акт; припинення дій осіб, які порушують режим у районі АТО та становлять або можуть становити небезпеку, та в інших випадках, визначених наказами керівника оперативного штабу.
Порядок також визначає, що летальне застосування зброї та/або бойової техніки дозволяється для самооборони, а також з метою виконання завдань, покладених на військовослужбовців, з’єднання, військові частини і підрозділи Збройних Сил, під час проведення АТО.
У документі наголошується, що рішення про застосування зброї та/або бойової техніки під час виконання завдань у районі АТО або самооборони приймається з урахуванням обстановки командирами з’єднання, військової частини і підрозділу Збройних Сил відповідно до вимог цього Порядку і наказів керівника оперативного штабу.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».