Військо
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
П'ятниця Березень 29, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 03 Червень 2016 10:07

Герої цих книг – люди, які захищають нашу землю

Rate this item
(0 votes)

Ти­ся­чі справж­ніх пат­ріо­тів ни­ні на схо­ді дер­жа­ви від­сто­юють не­за­леж­ність і ці­лі­сність Ук­раї­ни, пра­во жи­ти у де­мо­кра­тич­ній і онов­ле­ній кра­їні. Час­то ці­ною влас­но­го жит­тя. Муж­ність і ге­ро­їзм на­шо­го сол­да­та від­ни­ні і на­ві­ки ма­ють бу­ти за­це­мен­то­ва­ні в пам’­яті ук­ра­їн­сько­го на­ро­ду.
Од­ним із тих, хто вва­жає, що збе­ре­жен­ня по­дій остан­ніх ро­ків у пам’­яті на­ції є на­д­важ­ли­вим зав­дан­ням, є ко­лек­тив Цен­траль­но­го дру­ко­ва­но­го ор­га­ну Мі­ніс­тер­ства обо­ро­ни Ук­раї­ни «На­род­на ар­мія» на чо­лі з го­лов­ним ре­дак­то­ром пол­ков­ни­ком Ро­ма­ном Дра­па­ком.

— Я неодноразово бував у районі проведення антитерористичної операції, готував репортажі з передових позицій, спілкувався з нашими солдатами й офіцерами, дивився у їхні очі, — говорить Роман Богданович.

— Розмовляв із молодими хлопцямидобровольцями, які отримали поранення. Не повірите, але жоден із них, розповідаючи про час, проведений під кулями і «Градами», не пожалкував, що опинився на цій війні, більш того, вони горіли бажанням повернутися до своїх бойових побратимів.
Саме там, на Донбасі, під впливом цих спілкувань, під впливом побаченого і почутого, від чого на очі навертаються сльози, вирішив зробити все, що у моїх силах, щоб розповісти про цих простих хлопців не тільки читачам нашого видання, а й взагалі широкому загалу українців.
Це вже друга книга про новітню історію України, її кращих синів. Це збірка замальовок та нарисів про українського солдата, його важку солдатську роботу, це щемливі історії про те, як війна ламає людські долі, це розповіді про людей, для який майбутнє України справді — понад усе, — розповідає Роман Драпак.
Щоденна хроніка АТО дає лише фрагментарне уявлення про те, як живуть наші солдати у фронтових реаліях, про що думають і що їх найбільше хвилює. Неафішовані з телеекранів і шпальт офіційних видань сторони життя бійців знайшли відображення у спеціальному проекті «Вклоняємось доземно українському солдату» — книги, до якої увійшли замальовки, нариси колег пана Романа — військових журналістів. Проект — унікальний, бо це історія боротьби за незалежність, написана з буремних днів на сході країни, життєвих історій окремих її учасників.
Ця книга дозволяє нам торкнутися до історії кожного з героїв, хто перебував і продовжує перебувати на Донбасі, відстоюючи право кожного українця жити у власній хаті і почуватись у ній господарем, а не «молодшим братом».
Герої дописів різні за віком, професією, з різних куточків країни. Більшість із них, коли ворог прийшов на їхню землю, без повістки з військкомату залишили свої сім’ї, роботу, рідні міста і села, дехто навіть повернувся зза кордону, і стали на її захист.
Перша книга «Вклоняємось доземно українському солдату» вийшла у світ ще восени 2014 року, друга — напередодні Дня захисника України 2015 року. За словами полковника Романа Драпака, обидві книги вже є у бібліотеках шкіл, військових частин.
— На прикладах героїв цих книг будуть виховуватися наступні покоління захисників України, — переконаний Роман Богданович.
У книгах опубліковані також фоторепортажі з передових позицій, вірші та дитячі листи до наших військовослужбовців, у яких вони дякують їм за їхню хоробрість, мужність, бажають усім їм миру і якнайшвидшого повернення живими до своїх родин.
«Я хочу підтримати вас, наші захисники. Ви — гордість української нації, завдяки вашій стійкості і мужності багато українців можуть будувати плани на майбутнє».
«Я знаю, що ви робите велику справу для нашої неньки України, для нас — дітей. І я вами дуже пишаюся. Нехай з вами буде янголохоронець і оберігатиме вас повсякчас. Я з нетерпінням чекаю, коли ви повернетесь».
Це — витяги з листів, переданих волонтерами нашим військовикам. Подібних за змістом вони вже отримали тисячі і зберігають до перемоги.
Сергій ЗЯТЬЄВ

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».