Військо
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Четвер Квiтень 25, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 25 Березень 2016 18:54

Допомагати війську маємо всі

Rate this item
(0 votes)

Ни­ні, ко­ли кра­їна в не­без­пе­ці, до її за­хис­ту до­лу­чи­ли­ся на­віть на­вчаль­ні за­кла­ди. Ка­мя­нець-По­діль­ська ав­то­шко­ла, що на Хмель­нич­чи­ні, — од­на з них.

— Я і мої колеги в силу різних причин не можемо захищати Україну зі зброєю в руках, — зазначив її директор Володимир Демченко. — Тому намагаємось усіляко допомагати її захисникам.
За цими словами — конкретні справи. Зокрема, за ініціативою Володимира Миколайовича, його колеги переказали бійцям, котрі обстоюють територіальну цілісність і державний суверенітет України, свою одноденну зарплатню.
Також організували збір продуктів харчування, засобів гігієни, які теж відправили в район проведення антитерористичної операції.

За їхньою ініціативою, учні сплели маскувальні сітки, які допомагатимуть нашим воякам маскуватися від ворога, написали листи воякамземлякам, які передали разом із гуманітарним вантажем. Цими листами солдати особливо дорожать: вони, за їхніми ж словами, допомагають їм морально у найскрутніші хвилини, тому і носять їх при собі.
— Я віддав армійській службі майже тридцять років життя і завжди з великою повагою ставився і ставлюся до людей у погонах, — каже Володимир Демченко. — Особливо тепер, коли саме український солдат зупинив ворога. Тож як я міг залишатися байдужим до їхніх проблем? Тим паче, що наш працівник — Володимир Костюченко був призваний до лав Збройних Сил і брав участь у бойових діях.
Нині в багатьох куточках України громадські активісти долучилися до підготовки громадян до оборони своєї землі. Вони, зокрема, проводять з ними заняття, під час яких ті отримують елементарні навички поводження зі зброєю. Тож за ініціативою Володимира Демченка, його колеги організували на військовому полігоні, неподалік міста, стрільби. У них взяли участь близько 100 жителів міста і району, які виявили бажання добровольцями вирушити на Донбас. Звісно, що великими професіоналами вони не стали, проте ази поводження з автоматом Калашникова, пістолетом Макарова все ж отримали.
Розповідаючи про сьогодення Кам’янецьПодільської автошколи, не можна не згадати і про те, що лише за часів незалежності для Збройних Сил України тут підготували понад 500 висококваліфікованих водіїв. Демченко сподівається, що зі збільшенням чисельності армії колишню практику буде відновлено.
Налагодили також співпрацю з державними установами. Зокрема, військовим комісаріатом, який очолює підполковник Володимир Возний.

Сергій ЗЯТЬЄВ

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».