Військо
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Четвер Березень 28, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 25 Вересень 2015 10:50

Україна – «дуже цінний партнер»

Rate this item
(0 votes)

Про це генсек НАТО Єнс Столтенберг заявив під час засідання РНБО, повідомляє Укрінформ.
«Україна і НАТО були партнерами протягом 20 років. І це партнерство було дуже важливим для України, але воно було не менш важливим і для НАТО, оскільки Україна робила дуже вагомий внесок у низку операцій НАТО. Ми пишаємося тим, чого ми змогли досягти у нашій співпраці. Це ще раз свідчить про те, наскільки міцним є наше партнерство. Усе це також свідчить про те, що НАТО може покластися на Україну як на дуже цінного партнера», — сказав Столтенберг.
«У ці дуже важкі часи Україна може покластися на НАТО. НАТО надає Україні політичну і практичну підтримку. Ми підтримуємо вашу незалежність і вашу територіальну цілісність і повне впровадження Мінських домовленостей», — сказав Столтенберг.


«Надзвичайно важливо, аби Україна продовжувала йти шляхом забезпечення виконання усіх аспектів Мінських домовленостей і забезпечення миру і стабільності в Україні. Я вітаю вас з тим, чого ви уже досягли. Той факт, що припинення вогню триває, є ще одним свідченням того, що є надія. Є сенс примусити сепаратистів поважати результати Мінських домовленостей», — резюмував генсек НАТО.
* * *
У співпраці між Україною та НАТО завданням № 1 має стати досягнення повної взаємосумісності національних Збройних Сил із силами Альянсу, заявив Президент України Петро Порошенко, відкриваючи засідання РНБО за участю генерального секретаря НАТО Єнса Столтенберга.
Президент наголосив, що цю роботу вже розпочато і в Україні інтенсивно реформується всі сектори, включно із сектором національної безпеки і оборони: «Стандарти країн НАТО — для нас орієнтир цих перетворень».
На переконання Глави держави, Україна і НАТО «ніколи не були такі близькі, як сьогодні».
Президент вказав на те, що на тлі російської агресії співпраця України і НАТО — «абсолютно не другорядне, а стратегічне питання як для України, як для НАТО, так і для глобальної безпеки».
Петро Порошенко також зазначив, що проведення всенародного референдуму щодо приєднання України до НАТО буде оголошено після того, як для вступу будуть створені всі необхідні умови.
Він наголосив, що євроатлантичний вибір із перспективою членства в НАТО набуває дедалі більшої підтримки в українському суспільстві.
«Два роки тому курс на євроатлантичну інтеграцію підтримували 16% українців. Рік тому ця цифра стрімко наближалася до 50%. Нині кількість українців, які підтримують євроатлантичну інтеграцію, вже перевищує 60%. Це означає, що український народ підтримує євроатлантичний вибір», — заявив Петро Порошенко.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».