Земля і люди
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Квiтень 23, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 31 Серпень 2018 21:56

На Херсонщині виростили рекордну плантацію солодкого перцю

Rate this item
(0 votes)

У Бериславському районі на Херсонщині місцеві фермери встановили Національний рекорд України у номінації «Найбільша площа вирощування солодкого перцю в Україні».

Про це у розмові з кореспондентом Укрінформу повідомив засновник і директор фермерського господарства «Панарін-Агро» Леонід Панарін.
Досягнення було офіційно зафіксовано в Книзі рекордів України на полі із солодким перцем площею 79 гектарів 15 серпня 2018 року під час проведення у Бериславському районі на землях фермерських господарств «Панарін-Агро» та «Лідер-Агрі» Дня поля за участі представників із багатьох регіонів України та зарубіжжя.

«Ми свідомо не йшли на цей рекорд. Ми дивимося собі під ноги і працюємо, годуємо свої сім’ї та людей, які біля нас», — зазначив Леонід Панарін.
За його словами, в тому, що фермерське господарство «Панарін-Агро» разом із фермерським господарством «Лідер-Агрі», яким керує Гамлет Овсепян, офіційно отримали в Україні статус рекордсменів, є заслуга компанії «Владам-Юг» — дистриб’ютора насіння овочів однієї з французьких компаній.
«Вони — організатори цього дійства, яке у нас відбулось, і вони самі були шоковані, що у нас ось така територія (із солодким перцем. — Ред.). Це їхня ініціатива — вони запросили Книгу рекордів України», — зазначив фермер.
Підтримали цю ідею також і представники голландської фірми під час візиту в ці фермерські господарства. Вони піднялися на розташований неподалік високий курган і, подивившись звідти на величезне поле з перцем, почали активно агітувати фермерів за офіційну фіксацію такого факту.
«Ну, ми з Гамлетом не проти були», — зазначив Леонід Панарін.
Як він повідомив, на полі-рекордсмені вирощується перець із насіння, отриманого від трьох насіннєвих фірм із Чехії, Голландії та Франції. Величезне поле з перцем є спільним для двох вказаних господарств. «На двох — по 40 гектарів. Ми так і насіння купували, щоб на площі 40 гектарів — на одне господарство і 40 гектарів — на друге господарство», — сказав Леонід Панарін.
Що ж до перспектив можливого встановлення Леонідом Панаріним і Гамлетом Овсепяном нового національного овочевого рекорду, то, як заявив Панарін, нині прогнозувати це не можна.
«Коли є в державі стабільність, не стрибає курс долара, люди живуть спокійно, тоді можна планувати і на 5, і на 10 років. А у нас зараз стрибкоподібний, непланований розвиток, і спланувати або вгадати дуже важко», — підкреслив він.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».