Розмаїття
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Квiтень 16, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 08 Травень 2015 19:58

Квіткові Ейфелева вежа й Колізей

Rate this item
(0 votes)

СТОЛИЦЯ

Від 16 травня до 14 червня на Співочому полі можна буде побачити виставку квітів «Україна Європейська», повідомляє kyiv.ridna.ua із посиланням на прес-службу «Київзеленбуду». Тут кияни та гості міста зможуть полюбуватися на міні-Ейфелеву вежу та міні-Колізей, зануритись у казковий світ Г. Х. Андерсена тощо.
Слід зазначити, що крім традиційних агератуму, альтернатери, цинерарії, бегонії, іразіне та інших рослин, зеленбудівці нині активно використовують мох, що не потребує вибагливого догляду. А для формування об’ємних конструкцій майстри зеленого господарства вже сконструювали каркаси.
Для малечі на святі квітів буде організована «Дитяча країна» з аніматорами, а для всіх цікавих діятиме Алея майстрів з майстер-класами із вивчення різних ремесел.


ЕКСПО

НАРОДНИЙ ІКОНОПИС У МУЗЕЇ ІВАНА ГОНЧАРА

У Національному центрі народної культури «Музей Івана Гончара» відкрилася виставка, присвячена народному іконопису ХІХ— початку ХХ ст. «Покуть. Шедеври українського народного іконопису», повідомляє i-pro.kiev.ua. У давнину без «образів» або «богів» неможливо було уявити сільську хату. Їх з любов’ю прикрашали рушниками-божниками, освяченими пахучими травами. Традиція розміщення ікон в інтер’єрі, по діагоналі від печі, має прадавнє походження. У дохристиянські часи цей кут був священним вівтарем родини, через нього здійснювався зв’язок із небесним світом. Тут жив охоронець кута — пoкутній, від чого і пішла назва «пoкуть».
З прийняттям християнства язичницьке трактування втратило своє значення, поступово виробилася певна традиція облаштування домашнього іконостасу, де образи розміщували не лише по кутах, а й по стінах, а іноді над дверима.
За словами організаторів, нині відбувається актуалізація українського сакрального мистецтва у двох вимірах — духовному та художньому; визначаються національні цінності, осмислюється минуле, стає відчутним дух давнини та сила традиції.


WORLD PRESS PHOTO В УКРАЇНІ

10-30 червня в Києві пройде виставка найпрестижнішого Міжнародного конкурсу фотожурналістів World Press Photo-15, повідомляє radiokultura.org. Відкриття фотовиставки відбудеться в Національному музеї Тараса Шевченка. Уперше в історії конкурсу Україна прийматиме виставку на початку світового турне, майже відразу після її презентації в Нідерландах — країні-організаторі.
Організатори виставки надають можливість українським фотографам, які надіслали на конкурс World Press Photo-15 фотографії гострих подій, що відбувалися в нашій країні, продемонструвати свої роботи в межах окремої тематичної експозиції. У рамках проекту буде створена онлайн-платформа, завдяки якій усі охочі зможуть віддати свій голос за світлину одного з українських фотографів, визначивши найкращий український кадр, що брав участь у конкурсі World Press Photo-15.
Спеціальний гість — визнаний майстер фотографії Віктор Марущенко проведе круглий стіл на тему критеріїв, якими керується журі конкурсу. World Press Photo — найавторитетніший міжнародний щорічний огляд фотожурналістики, який значною мірою визначає стандарти професії.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».