Розмаїття
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Четвер Березень 28, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 06 Лютий 2015 15:46

Ретроспектива фільмів Зануссі

Rate this item
(0 votes)

ОСОБИСТОСТІ

12–17 лютого в Києві пройде ретроспектива фільмів одного з найвідоміших польських режисерів театру, телебачення і кіно, сценариста Кшиштофа Зануссі (проект «Невідомий Зануссі»), повідомляє i-pro.kiev.ua. Організаторами проекту виступили: Польський інститут у Києві, Національна спілка кінематографістів України і «Київкінофільм». Для столичного глядача організатори проекту приготували перегляд чотирьох фільмів «Візит у відповідь» (2009), «Імператив» (1982), «Смерть провінціала» (1968) та «Чуже тіло» (2013).

Стрічки Кшиштофа Зануссі покажуть у кінотеатрі імені Чапаєва (12–14 лютого) та в столичному Будинку кіно (15–17 лютого). Водночас публіка матиме нагоду поспілкуватися з режисером 14 лютого в кінотеатрі імені Чапаєва під час представлення ним найновішої своєї стрічки «Чуже тіло», а вже 15 лютого кінематографісти матимуть можливість взяти участь у майстер-класі Кшиштофа Зануссі «Режисура вчора, сьогодні, завтра».

 

ЗНАХІДКИ

ІСТОРИЧНІ АРТЕФАКТИ З ПОШТОВОЇ ПЛОЩІ

У ґрунті столичної Поштової площі археологи знайшли залишки пристані, якір судна, старовинні монети, хрестик та інші речі, повідомляє life.pravda.com.ua. За словами наукового співробітника Центру археології Києва Сергія Тараненка, наразі розкопки на площі тривають.
Серед знахідок переважно — монети XVIII–XIX ст. Але, крім монет, є й цікавіші речі, такі як, скажімо, хрест другої половини XVII ст. Дослідник висловив сподівання, що ці артефакти допоможуть історикам відтворити життя міста у часи Середньовіччя.
Як відомо, повну реконструкцію Поштової площі планують завершити до Дня Києва у травні 2015 року. Проект передбачає будівництво променадної зони з фонтанами, освітленням, оглядовим майданчиком і спуском на набережну.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».