Грані історії
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Квiтень 23, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 28 Вересень 2018 10:14

Людей протягом дня розстрілювали тисячами...

Rate this item
(0 votes)

Курт Вернер, служив у зондеркоманді 4-а (свідчення 1964 року):
«Ми зупинилися неподалік урочища. Там уже перебувало багато євреїв, було відведено і місце, де вони повинні були скласти свій одяг і речі. Одразу після прибуття на місце страти я з іншими своїми товаришами відправився до великого яру. Незабаром до нас по схилах привели перших євреїв. Всі вони лягали обличчями до землі, після чого їх розстрілювали.
До них постійно підводили людей, які лягали на їхні трупи і усіх їх убивали пострілами в потилицю. Того дня, коли я там був, розстріли тривали до самого вечора».

Олександр Ясінський, киянин:
«Раптом у повітрі почали лунати короткі автоматні черги. Стріляли поруч, за парканом. Підбігши, я через щілину в паркані побачив на відстані близько 200 метрів групу людей з десяти-дванадцяти осіб, яких німці розстрілювали з автоматів.
Усі вони були в одязі. Одну жінку, що махала руками, скинули вниз і розстріляли в польоті. Все закінчилося швидко.
Офіцер, що стояв осторонь і не брав участі в розстрілі, зробив кілька помахів рукою. На цей знак підійшла група військовополонених з лопатами і почала закидати убитих землею».
Анатолій Євгеньєв, восени 1941-го проживав поблизу Бабиного Яру:
«З боку вулиці Мельникова, мотоциклетного заводу і Лук’янівки фашисти гнали великими групами мирних громадян у напрямку до Бабиного Яру. Ще на вулиці Дорогожицькій у них забирали рюкзаки й валізи з речами.
Ми непомітно для гітлерівців наблизилися до ділянки, де велася стрілянина. Тут ми пробули приблизно 30 хвилин і бачили таке. Тих, кого вже привели в Бабин Яр групами по 40–50 осіб, відводили трохи від загальної маси, роздягали до білизни, гнали до яру і там розстрілювали з автоматів і кулеметів».

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».