Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2014 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА var _gaq = _gaq || []; _gaq.push(['_setAccount', 'UA-6198717-6']); _gaq.push(['_trackPageview']); (function() { var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true; ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s); })();  

034 (24029)
22\08\2014

НА ГОЛОВНУ СУСПІЛЬСТВО ПАМ’ЯТЬ УКРАЇНА І СВІТ УКРАЇНА І СВІТ СОЦІАЛЬНА ПОЛІТИКА СОЦІАЛЬНА ПОЛІТИКА ЕКОНОМІКА ОСВІТА КУЛЬТУРА ВІТАЛЬНЯ РЕКЛАМА ГРАНІ ІСТОРІЇ БУДЬТЕ ЗДОРОВІ! СПОРТ РОЗМАЇТТЯ АРХІВ (2006) АРХІВ (2007) АРХІВ (2008) АРХІВ (2009) АРХІВ (2010) АРХІВ (2011) АРХІВ (2012) АРХІВ (2013) АРХІВ (2014) ЗВ'ЯЗОК


УКРАЇНА І СВІТ
ПАПА РИМСЬКИЙ НА БУДДІЙСЬКОМУ СХОДІ
Попередник Папи Франциска — Бенедикт ХVІ став Папою, який здійснив одну з найменших кількостей турне країнами світу. У свою чергу, Папа Франциск перші два роки свого понтифікату також не відзначився великим числом пасторських візитів. Він більше уваги привернув до реформування апарату управління католицькою церквою та здійснив лише резонансні візити до Латинської Америки. Зрештою, будучи аргентинцем, Франциск, звичайно, не байдужий саме до латиноамериканського ядра католицької церкви.

Однак днями Папа Франциск побував із пасторським візитом у Республіці Корея. Це був узагалі його перший вояж до Азії та перший папський візит до Сеула за останні 25 років. Він став своєрідним визнанням зміни географічних пріоритетів католицизму. Дедалі більше віруючих походять із країн Латинської Америки, Африки та Азії, тоді як в Європі чисельність пастви помітно зменшується.
Цікавим візит видався з точки зору формування підходів Папи Франциска до міжрелігійного діалогу. Під час травневого візиту країнами Близького Сходу він наголошував на важливості порозуміння між християнами та мусульманами. Досягнути цього гармонійного стану, як свідчить світова історія, дуже непросто.
Більш оптимістично у цьому сенсі виглядають контакти Ватикану з буддійськими країнами. Корейський півострів став зоною особливої уваги католицьких місіонерів ще на початку минулого століття. Відтоді переважно буддійська Республіка Корея перетворилася на своєрідний оплот католицизму в Азії, адже зміцнити позиції у комуністичному Китаї та у синтоїстській Японії Ватикану так і не вдалося.
Тим ціннішою сприймається Республіка Корея як епіцентр католицького впливу в Азії. Важливим фактором, який стимулював візит Папи Франциска, стало те, що зростання чисельності католиків у Республіці Корея значно зменшилося в останні роки.
Помітною подією було святкування Шостого дня азійської молоді, що є зустріччю молодих католиків з азійських країн. Зустріч включала моління за мир у світі та за поліпшення відносин між двома корейськими державами. Не залишили без уваги візит Папи Франциска до Сеула й у Пхеньяні. КНДР закликала Південну Корею розірвати зв’язки із Заходом та об’єднатися. Утім, ця північнокорейська пропаганда вже є звичною для всіх і нікого не дивує новизною.
Візит Папи до Сеула вирішили не висвітлювати китайські ЗМІ, бо для Піднебесної католицьке питання залишається дуже дражливим у загальних дискусіях із західними країнами щодо релігійних свобод. У цьому сенсі показовим є випад центрального органу Компартії Китаю — газети «Женьмінь жибао», яка рекомендувала Папі Римському більше зосереджуватися на історично традиційних регіонах поширення католицизму та своєрідній моральній кризі секуляризованих суспільств. Із цих коментарів зрозуміло, що Папа ще не скоро дочекається запрошення на відвідання Китаю.
також у паперовій версії читайте:
  • БЛИЗЬКИЙ СХІД: НОВЕ ЗАГОСТРЕННЯ
  • ПАКИСТАНСЬКА ДЕСТАБІЛІЗАЦІЯ
  • ШОТЛАНДСЬКО- КАТАЛОНСЬКІ ІЛЮЗІЇ

на головну »»»

META - Украина. Украинская поисковая система     «Демократична Україна» виходить з червня 1918 р.
Газету нагороджено орденом Червоного Прапора (1945 р.),
орденом Леніна (1968 р.)
Реєстраційне свідоцтво КВ № 11766–637ПР від 21.09.06
Передплатний індекс 30663
Телефони редакції: відділ політики: 454-85-48; відділ науки і освіти: 456-90-82; відділ захисту прав людини: 454-85-53; відділ соціальної політики: 454-85-05; відділ культури: 454-84-66; відділ охорони здоров'я: 454-84-72. Адреса редакцІЇ: 03047, Київ, пр. Перемоги, 50. Teл. 454-8830. Fax: 456-9121. E-mail: dua@dua.com.ua
Засновники: Редакція газети «Демократична Україна» ТОВ «Інформаційно-консультаційна фірма «Праця»
Видавець: Редакція газети «Демократична Україна»
Газета виходить раз на тиждень у п’ятницю

Головний редактор Віталій Адаменко
РЕДАКЦІЙНА КОЛЕГІЯ:
Віталій АДАМЕНКО, Ярослав ГАЛАТА, Михайло ГЕРАСИМЕНКО, Олександр ЗАЄЦЬ, Володимир ОЛІЙНИК, Лариса ОСТАПЕНКО, Олександр ПОБІГАЙ, Вітольд ПРОЩАКОВ, Валентина СКОРОПАДСЬКА, Галина ТИХОМИРОВА, Євген ЯМПОЛЬСЬКИЙ.
Web адміністратори: Інна Горнікова та Платонов Олександр
Розробка сайту: Begemot

При підготовці номера використані матеріали інформагентств Укрінформ, УНІАН, «Інтерфакс», «Українські Новини» та Інтернет-видань
За достовірність фактів, викладених у публікаціях, відповідальність несуть автори публікацій. Точка зору авторів може не збігатися з позицією редакції.
Оригінали, надіслані до редакції, авторам не повертаються.

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».