Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2014 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА var _gaq = _gaq || []; _gaq.push(['_setAccount', 'UA-6198717-6']); _gaq.push(['_trackPageview']); (function() { var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true; ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s); })(); РОЗМАЇТТЯ
НАМАЛЮЙМО ПИСАНОЧКУ
Школа писанкарства «Намалюю писаночку!» діє в Тернополі, повідомляє Укрінформ. За словами начальника міського управління культури і мистецтв Олександра Смика, така школа в місті існує вже п’ять років поспіль. Нині понад 20 майстрів-писанкарів вчать писанкарству як юних, так і дорослих мешканців Тернополя. Освоюють секрети писанкарства навіть цілі сім’ї. А до тих, хто не зможе прийти на заняття, волонтери можуть завітати додому і навчити цьому прадавньому українському мистецтву.

Упродовж курсу писанкарства відвідувачі школи навчаться не тільки техніці розпису писанок, а й дізнаються про українські традиції святкування Великодня. А завершиться святкове закриття школи писанкарства «Намалюю писаночку!» загальною виставкою робіт учасників і нагородженням їх дипломами та подарунками.

НАДИХАЄ«СОНЯЧНИЙ ВЕЛИКДЕНЬ»
У столичному Центрі української культури та мистецтва триває щорічний виставковий проект «Сонячний Великдень-2014», повідомляє i-pro.kiev.ua. Кожна робота, що бере участь у виставці, уособлює основну суть Великодня — торжество життя над смертю, відродження природи після зимового сну. На виставці представлені: писанки Тетяни Коновал, сучасні ікони від іконописної майстерні «Небо на Землі», вишиті рушники з різних регіонів України, традиційні решетилівські килими родини Пілюгіних, ляльки-мотанки Катерини Орлової-Гузової, звірі й птахи зі степового різнотрав’я від Лесі Колосенко.
Презентована також родинна соціально-мистецька акція «Великодня пошта». Проект передбачає цикл родинних майстер-класів, де діти з батьками власноруч виготовлятимуть великодню листівку. Волонтери проекту допоможуть надіслати поштою ці листівки родичам і друзям. Усі охочі зможуть взяти участь і в соціальній акції «Великодній дарунок», власноруч виготовивши вітальні коробочки для солодких подарунків, які із солодощами передадуть вихованцям дитячого будинку на Чернігівщині.
Крім того, щодня відбуватимуться численні майстер-класи з писанкарства, витинанки, створення ляльки-мотанки, ангелика з кукурудзи, великодніх листівок, вишивки, мозаїки з яєчної шкаралупи, валяння.
також у паперовій версії читайте:
  • ЗНАЙ НАШИХ!
  • СТОЛИЦЯ
  • ПОСТАТІ
  • ФАКТ
  • МАНДРИ
  • ЦІКАВА ПЛАНЕТА
  • ПОДІЇ

назад »»»

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».