Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2013 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА var _gaq = _gaq || []; _gaq.push(['_setAccount', 'UA-6198717-6']); _gaq.push(['_trackPageview']); (function() { var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true; ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s); })(); ART-МОЗАЇКА
ДО КИЄВА ВПЕРШЕ ПРИЇДЕ AEROSMITH
Прославлені американські рокери Aerosmith уперше за всю історію їхніх гастролей приїдуть в Україну. У Києві, в НСК «Олімпійський», вони гратимуть 21 травня в рамках туру The Global Warming World Tour, повідомляє moemisto.com.ua. Гурт Aerosmith 2001-го включено в «Зал слави рок-н-ролу». За версією журналу Rolling Stone вони входять до сотні найкращих музикантів усіх часів.

1973 року гурт записав дебютний однойменний альбом. У 1975-му вийшов альбом Toys in the Attic, який вважають переломним для Aerosmith і таким, що зробив їхню музику улюбленою для всієї Америки, а гурт — гідними конкурентами Led Zeppelin і The Rolling Stones. Головним хітом Aerosmith у 90-ті стала музична тема з фантастичного фільму «Армагеддон» — I Don’t Want to Miss a Thing. За 43 роки американська рок-п’ятірка випустила 15 студійних альбомів, які розійшлися світом накладом понад 150 млн примірників. В активі Aerosmith понад 30 престижних нагород, у тому числі чотири премії «Греммі».
На концерті група порадує шанувальників своїми найкращими хітами, серед яких Crazy, Livin’ on the Edge, Cryin, Walk This Way, Dream On, Pink, I Don’t Want to Miss a Thing та інші, а також піснями з альбому Music from Another Dimension, що вийшов торік восени.


НАЗВАНО ВОЛОДАРЯ ПРЕМІЇ КОНРАДА-КОЖЕНЬОВСЬКОГО
Таня Малярчук стала лауреатом літературної премії імені Джозефа Конрада-Коженьовського-2013, повідомляє life.pravda.com.ua. Авторка не була присутньою на нагородженні. Вона дізналася про перемогу телефоном від голови журі — директора Польського інституту в Києві Ярослава Ґодуна. У подарунок вона отримає 3000 євро та право на піврічне стажування в Польщі у рамках стипендіальної програми міністра культури і національної спадщини Республіки Польща Gaude Polonia.
Таня Малярчук народилася 1982 року в Івано-Франківську. Закінчила Прикарпатський національний університет імені В. Стефаника, за фахом філолог. Її оповідання й есеї перекладені польською, румунською, німецькою, англійською, російською та білоруською мовами. Мешкає у Відні.
Премія Джозефа Конрада-Коженьовського заснована 2007 року Польським інститутом у Києві й вручається раз на два роки. Присуджується українському письменникові віком до 40 років, незалежно від місця його проживання, прижиттєво, за послідовність у реалізації творчого шляху, інноваційність форми, ламання стереотипів та універсальність послання. Лауреатами премії попередніх років були Тарас Прохасько (2007), Сергій Жадан (2009) і Наталка Сняданко (2011).

«ЧЕРВОНА РУТА» ШУКАЄ МОЛОДИХ ВИКОНАВЦІВ
У 2014–2015 роках відбудеться ХІV Всеукраїнський фестиваль «Червона рута», який складається з двох етапів — відбіркового і фінального, повідомляє
i-pro.kiev.ua. 2014-го з березня по грудень пройдуть 27 відбіркових конкурсів фестивалю в усіх обласних центрах та АР Крим. У них візьмуть участь понад 5000 осіб — гуртів і солістів. У кожній області будуть визначені переможці, які отримають право виступати у фіналі фестивалю 2015 року.
Мета відбіркових конкурсів — здійснити цілеспрямований пошук молодих обдарованих виконавців по всій Україні, зокрема в глибинці, відкрити нові імена і вивести їх на велику сцену. Фестиваль є некомерційним і має культурно-просвітницький характер. Участь у конкурсах «Червоної рути» не потребує від учасників жодних вступних внесків та інструментальної фонограми, що робить фестиваль доступним для всіх молодих музикантів.
також у паперовій версії читайте:
  • ПОРТРЕТ КЛИЧКА ПРОДАЛИ НА АУКЦІОНІ
  • ВИЗНАЧЕНО «КНИГИ РОКУ ВВС-2013»
  • «КРИШТАЛЕВА КНИГА» — У ВИДАВНИЦТВА «ЛИБІДЬ»
  • КОЛЬОРОВА ГЕОМЕТРІЯ ЛИТОВСЬКОГО ХУДОЖНИКА
  • «СИМФОНІЯ ДЕРЕВА» РОМАНА ОПАЛИНСЬКОГО
  • НАЙПОПУЛЯРНІШІ КЛІПИ
  • METALLICA ДАЛА КОНЦЕРТ В АНТАРКТИЦІ
  • КАРТИНИ ПОКАЗУЮТЬ ПІД ВОДОЮ

назад »»»

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».