Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2013 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА var _gaq = _gaq || []; _gaq.push(['_setAccount', 'UA-6198717-6']); _gaq.push(['_trackPageview']); (function() { var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true; ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s); })(); СУСПІЛЬСТВО
У ФОКУСІ ЗАРУБІЖНИХ ЗМІ
Провідні світові мас-медіа минулого тижня продовжували стежити за перебігом акцій протесту в Україні. Крім того, увагу іноземних журналістів привернули доля Угоди про асоціацію з ЄС та візит Президента Віктора Януковича до Китаю.

Брюссельська газета European Voice пише про спроби Києва відновити діалог з Євросоюзом з питання Угоди про асоціацію. Посилаючись на свої джерела, автор зазначає, що від ЄС у консультаціях будуть задіяні єврокомісар з питань розширення і європейської політики сусідства Штефан Фюле, єврокомісар з питань торгівлі Карел Де Гухт і віце-президент Єврокомісії з валютно-економічної політики і питань євро Оллі Рен.
Торкаючись теми протестів в Україні, американське видання The Washington Post прогнозує, що Україна не матиме користі від іще однієї революції. Натомість країні потрібен мирний політичний процес, який відповідатиме принципам Конституції. На думку авторів публікації, кращим рішенням для врегулювання кризи був би «круглий стіл політичних перемовин» між урядом та опозицією. На думку авторів, це дало б Януковичу змогу з'ясувати причину протестів, «погодившись на нову дату Угоди з ЄС».
Польський Newsweek у своїй публікації розвінчує міфи щодо євроінтеграції України, які панують у польських ЗМІ та серед місцевих політиків. Зокрема, видання вважає міфом часто повторювану інформацію про те, що Євросоюз «завалив» євроінтеграцію України, оскільки замало запропонував Києву. Як підкреслює автор, ЄС запропонував і пропонує надалі «дуже багато». Одним із міфів називається й те, що в Україні все вирішують олігархи. Зазначається, що цю тезу спростовано подіями останніх тижнів.
Водночас «Российская газета» переконує своїх читачів у тому, що акції протесту в Україні відбуваються за підтримки ЄС. «Сьогодні не українська опозиція виводить людей на вулиці Києва і блокує держустанови. Головний закулісний організатор акцій протесту — Євросоюз і його тісно пов'язані з противниками нинішньої влади інституції», — пише газета.
Німецьке видання Frankfurter Allgemeine Zeitung зазначає, що провал вотуму недовіри українському урядові свідчить про те, наскільки ризикованою є стратегія опозиції в Києві, спрямована на повалення нинішньої української влади. Газета сумнівається, що в опозиціонерів вистачить на це сил. «Справа не лише в тому, що Президент Янукович користується значною підтримкою на сході та півдні країни. Незрозуміло також, чи готові маси, які зібралися з вимогою підписати Угоду про асоціацію з ЄС, сприяти приходу до влади опозиції, ставлення до якої є неоднозначним»,— зауважує видання. Тому, констатує автор матеріалу, існує небезпека того, що Україна сповзає в конфлікт, з якого жодна зі сторін не зможе вийти переможцем і не втратити обличчя.
Англомовна китайська газета China Daily наводить думки експертів щодо візиту до Китаю Президента України Віктора Януковича. Зокрема, директор європейських досліджень Китайського інституту міжнародних досліджень Цуй Хунцзянь вважає, що Китай не має жодного наміру «перетягувати канат між ЄС і Росією за вплив на Україну». «Україна хоче мати більш широкий ґрунт для економічного розвитку, і Китай є одним із варіантів. У нинішніх умовах для України розумно знайти третю сторону, яка сприятиме її розвитку», — сказав Цуй Хунцзянь.

[an error occurred while processing this directive]
[an error occurred while processing this directive]

[an error occurred while processing this directive]
також у паперовій версії читайте:

назад »»»

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».