Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2013 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА var _gaq = _gaq || []; _gaq.push(['_setAccount', 'UA-6198717-6']); _gaq.push(['_trackPageview']); (function() { var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true; ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s); })(); РОЗМАЇТТЯ
ПЕТРИКІВСЬКИЙ РОЗПИС — СПАДЩИНА ЮНЕСКО
Петриківський розпис внесено до списку нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО, повідомляє Укрінформ. Про це сповістив голова Дніпропетровської обласної ради Євген Удод, який перебував у столиці Азербайджану на засіданні спеціальної Комісії ЮНЕСКО.

Петриківський розпис — українське декоративно-орнаментальне народне малярство, яке сформувалося на Дніпропетровщині в селищі Петриківка. Побутові речі з візерунками в стилі петриківського розпису збереглися від XVII ст. Нині знаменита техніка малювання перетворилася на бренд. Зокрема, створено логотип «Петриківка», щоб майстри селища могли доводити покупцям автентичність своєї продукції.

«РАДІО КИЇВ»: ВІДОМИЙ І НЕВІДОМИЙ ШЕВЧЕНКО
Чому Тарас Шевченко не хотів згадувати про перше кохання? Які поезії Шевченка і Пушкіна мають одну і ту саму назву? Якими мовами володів Шевченко? На ці запитання дає відповіді «Радіо Київ». У соцмережах, на сторінках проекту «Відомий і невідомий Шевченко» в рубриці «Цей день в історії» щодня з'являється один цікавий факт із життя митця, а новий тематичний тиждень відкриває таємниці його творчості, повідомляє i-pro.kiev.ua.
22 листопада 1841 року поет написав вступ до поеми «Мар'яна-черниця» — «На пам'ять того, що давно минуло», який присвятив своїй першій коханій дівчині — Оксані Коваленко. «Радіо Київ» знаходить такі майже невідомі історії з життя і творчості Кобзаря й розкриває їх на сторінках проекту. Поетичні рядки Шевченка, що лунають двічі на годину, прикрашають музичне оформлення «Радіо Київ». Також у ефірі можна почути, як щиро звучать вустами киян і гостей столиці «200 віршів до 200-річчя Шевченка».
До проекту долучилися люди не лише з різних куточків України та ближнього зарубіжжя — українські діаспори Нідерландів, Словенії, Андорри, Італії, Бразилії, Великої Британії, США та Канади також підтримують ювілейний проект до дня народження Великого Кобзаря.
також у паперовій версії читайте:
  • СТОЛИЦЯ
  • ЦІКАВА ПЛАНЕТА
  • ЕКСПО
  • ФАКТ
  • СТАТИСТИКА
  • РЕКОРДИ

назад »»»

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».