Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2013 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА var _gaq = _gaq || []; _gaq.push(['_setAccount', 'UA-6198717-6']); _gaq.push(['_trackPageview']); (function() { var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true; ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s); })(); СПОРТ
МАТЧ ВТРАЧЕНИХ НАДІЙ
Єдиний представник української Прем'єр-ліги в Лізі чемпіонів, донецький «Шахтар», у своїй останній офіційній грі 2013 року мінімально поступився «Манчестер Юнайтед» і тепер продовжить свої виступи не в Лізі чемпіонів, про що мріяли прихильники команди, а в Лізі Європи. Команді Мірчи Луческу необхідно було перемагати іменитого суперника на його полі або ж сподіватися на осічку «Байєра» у Сан-Себастьяні в матчі проти місцевого «Реал Сосьєдада». Але дива не сталося.

У першому таймі команди грали на рівних. У стартові сорок п'ять хвилин на «Олд Трафорд» рахунок не було відкрито, хоча можливостей для цього було предостатньо. У «Шахтаря» дуже активним був Алекс Тейшейра. Спочатку бразилець на тринадцятій хвилині після передачі Фреда ледь не влучив у дальній кут воріт де Хеа, а на 29-й хвилині півзахисник «Шахтаря» після сольного проходу змістився у центр штрафного майданчика і пробив, на жаль, по центру, і голкіпер «Манчестера» без проблем забрав м'яч у руки.
Господарі також відповідали небезпечними атаками, особливо спекотно біля воріт П'ятова було під завісу першого тайму. Ракицький двічі поспіль помилявся в простих ситуаціях, але Руні та Ешлі Янг свої моменти не реалізували.
Початок другого тайму ознаменувався небезпечним пострілом Ракицького. Цього разу за «Манчестер Юнайтед» зіграла стійка. Загалом друга половина гри була за господарями поля, які також провели дві небезпечні атаки на початку другої 45-хвилинки, але П'ятов був на висоті. «Шахтар» у свою чергу був сам на себе не схожий, попереду у підопічних Луческу нічого не виходило.
Надійно діяв і захист «Манчестера», який усе тримав під контролем, не даючи вільних зон для швидких наступів «гірників». В одній з небагатьох контратак гостей міг забивати Тайсон, але бразилець послизнувся і не пробив по воротам суперника з убивчої позиції після відмінної передачі Фреда. На 58-й хвилині рахунок міг відкривати Кагава, який примудрився з незручної позиції пробити головою в дальній кут воріт П'ятова, на щастя, Андрій з цим підступним ударом впорався.
«Червоні дияволи» продовжували насідати на ворота донецької команди і в підсумку свого досягли. Єдиний і фатальний гол у ворота підопічних Андрія П'ятова на 67-й хвилині забив Джонс. Під час кутового від ван Персі Кучер не зміг вибити м'яч за межі штрафного майданчика, Філ підхопив його і буквально з десяти метрів розстріляв ворота П'ятова — 1:0. Після взяття воріт «Шахтар» явно не виглядав командою, яка заслуговує на плей-оф Ліги чемпіонів.
«Манчестер» згодом дещо збавив оберти попереду, але продовжував надійно діяти в обороні. До завершення другого тайму з гострих моментів у «гірників» можна лише небезпечний удар у виконання Даріо Срни, але м'яч після пострілу хорвата потрапив до рук Де Хеа. Закріпити перевагу могли й господарі поля: ван Персі вийшов на рандеву з П'ятовим, спробував технічно його перекинути, але перекинув і голкіпера, і ворота. Таким чином, боротьбу в найсильнішому турнірі Старого світу продовжать «Манчестер Юнайтед» і леверкузенський «Байєр», який також з мінімальним рахунком 1:0 переграв на виїзді «Реал Сосьєдад», а донецький «Шахтар» навесні зіграє в Лізі Європи.
Мірча Луческу, головний тренер «Шахтаря»:
— Можна сказати, що було два матчі в одному. Одна гра — це перший тайм, і зовсім інша — після перерви. Думаю, ні для кого не було б сюрпризом, якби після першого тайму ми вигравали з рахунком 2:0. Створювали гольові ситуації за рахунок контролю м'яча, комбінацій. Контролювали гру протягом усієї першої 45-хвилинки. Другий тайм програли і ментально, і фізично. Не було тієї команди на полі, яка була до перерви. У другому таймі «Манчестер» виграв дуже багато єдиноборств у середині поля, зробив дуже немало перехоплень. Знову ж таки можу зазначити велику різницю між чемпіонатами Англії та України.
Девід Моєс, головний тренер «Манчестер Юнайтед»:
— Ми грали не особливо добре у перші тридцять хвилин, але потім впорядкували нашу гру і здобули заслужену перемогу. Не було великої різниці між матчами з «Ньюкаслом» і сьогоднішнім. Просто у минулому матчі «сороки» забили гол, а цього разу — ми. Найважчі матчі в нинішній Лізі чемпіонів у нас були з «Шахтарем». У цій команді грають талановиті технічні гравці, які володіють високою швидкістю. Вони створили для нас значні проблеми. Однак ми змогли перемогти, і нині «Манчестер Юнайтед» уже традиційно вважається одним із фаворитів турніру. Але нам потрібно покращити нашу гру.

Результати зіграних матчів:
«Шальке» (Німеччина) — «Базель» (Швейцарія) — 2:0
Голи: 1:0 — Дракслер (51), 2:0 — Матіп (57)
«Челсі» (Англія) — «Стяуа» (Румунія) — 1:0
Гол: 1:0 — 10 Д. Ба
«Марсель» (Франція) — «Боруссія» (Дортмунд, Німеччина) — 1:2
Голи: 0:1 — Левандовськи (4), 1:1 — Діавара (14), 1:2 — Гросскройтц (87)
«Наполі» (Італія) — «Арсенал» (Англія) — 2:0
Голи: 1:0 — Ігуаін (74), 2:0 — Калльєхон (90)
«Аустрія» (Австрія) — «Зеніт» (Росія) — 4:1
Голи: 0:1 — Кержаков (35), 1:1 — Хозінер (40), 2:1 — Юн (48), 3:1 — Хозінер (51), 4:1 — Кінаст (90)
«Атлетико» (Мадрид, Іспанія) — «Порту» (Португалія) — 2:0
Голи: 1:0 — Гарсія (14), 2:0 — Коста (37)
«Мілан» (Італія) — «Аякс» (Нідерланди) — 0:0
«Барселона» (Іспанія) — «Селтік» (Шотландія) — 6:1
Голи: 1:0 — Піке (7), 2:0 — Родрігес (40), 3:0 — Неймар (45), 4:0 — Неймар (48), 5:0 — Неймар (58), 6:0 — Тельо (72), 6:1 — Самарас (88)
«Манчестер Юнайтед» (Англія) — «Шахтар» (Донецьк) — 1:0
Гол: 1:0 — Джонс (67)
«Реал Сосьєдад» (Іспанія) — «Байер» (Німеччина) — 0:1
Гол: 0:1 — Топрак (49)
«Галатасарай» (Туреччина) — «Ювентус» (Італія) — 1:0
Гол — 1:0 — Снайдер (85)
«Копенгаген» (Данія) — «Реал» (Мадрид, Іспанія) — 0:2
Голи: 0:1 — Модрич (25), 0:2 — Роналду (48)
«Бенфіка» (Португалія) — «ПСЖ» (Франція) — 2:1
Голи: 0:1 — Кавані (37), 1:1 — Ліма (45 пен.), 2:1 — Гайтан (58)
«Олімпіакос» (Греція) — «Андерлехт» (Бельгія) — 3:1
Голи: 1:0 — Савіола (33), 1:1 — Клештан (39), 2:1 — Савіола (58), 3:1 — Домінгес (90+5 пен.)
«Баварія» (Німеччина) — «Манчестер Сіті» (Англія) — 2:3
Голи: 1:0 — Т. Мюллер (5), 2:0 — Гьотце (12), 2:1 — Сільва (28), 2:2 — Коларов (59), 2:3 — Мілнер (62)
«Вікторія» (Плзєнь, Чехія) — ЦСКА (Росія) — 2:1
Голи: 0:1 — Муса (65), 1:1 — Коларж (76), 2:1 — Вагнер (90)

За підсумками групового турніру Ліги чемпіонів до 1/8 фіналу пробилися «Челсі», «Шальке», «Боруссія», «Арсенал», «Атлетико», «Зеніт», «Барселона», «Мілан», «Манчестер Юнайтед», «Байєр», «Реал» (Мадрид), «Галатасарай», «ПСЖ», «Олімпіакос», «Баварія», «Манчестер Сіті».
Команди ж, які фінішували на третьому місці у своїх групах, наступного року зіграють у Лізі Європи. Це «Наполі», «Базель», «Порту», «Аякс», «Шахтар», «Ювентус», «Бенфіка», «Вікторія».
Жеребкування 1/8 фіналу Ліги чемпіонів та 1/16 Ліги Європи відбудеться в понеділок, 16 грудня, у швейцарському Ньйоні.
також у паперовій версії читайте:
  • ТРИ ПРЕТЕНДЕНТИ НА ЗОЛОТИЙ М’ЯЧ
  • ЗОЛОТИЙ ФІНІШ УКРАЇНОК

назад »»»

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».