Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2013 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА var _gaq = _gaq || []; _gaq.push(['_setAccount', 'UA-6198717-6']); _gaq.push(['_trackPageview']); (function() { var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true; ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s); })(); ART-МОЗАЇКА
ТЕМА СНІДу У PINCHUKARTCENTRE
Ключова ідея проекту закладена в назві однойменної роботи Демієна Хьорста «Є воля — є шанс», представленої в арт-центрі. Це воля до перемоги над СНІДом — однією з наймасштабніших епідемій, з якою зіткнувся світ і Україна, і шанс зупинити її, змінивши життя мільйонів людей. Експозиція приурочена до 10-річчя фонду «АнтиСНІД», повідомляє i-pro.kiev.ua.

На виставці представлені як культові твори світових авторів, так і п’ять нових робіт, створених спеціально для виставки в Києві. А саме: мультимедійний проект американської художниці Нен Голдін, знятий в Україні напередодні виставки; відеоінсталяція Тоні Оурслера; відео Ай Вейвея; фоторобота Сергія Браткова та перформанс, створений Іллею Чичканом.
Тридцять бігбордів із зображенням роботи американського художника Фелікса Гонзалеса-Торреса вже на початку листопада з’явилися на найжвавіших вулицях Києва, таким чином трансформуючи міський простір і розширюючи межі виставкового проекту.
Виставка відкрита в PinchukArtCentre до 5 січня 2014 року.

У МУЗЕЇ ІСТОРІЇ КИЄВА ПОКАЖУТЬ СЮРРЕАЛІЗМ
Від 4 грудня 2013-го до 16 лютого 2014-го в Музеї історії Києва відбудеться персональна виставка робіт художника Нікаса Сафронова під назвою «Вибране», повідомляє unn.ua. Митець представить понад 120 робіт, серед яких близько 30 зібрані з приватних колекцій.
«Експонуватимуться натюрморти, портрети, пейзажі та сюжетні композиції сюрреалістичного характеру. Деякі будуть представлені на суд глядачеві вперше. Можна буде побачити полотна в знаменитому стилі Dreаm vision, завдяки якому художник потрапив до Книги рекордів Гіннесса», — розповіли представники музею.
Нікас Сафронов — видатний російський художник сучасності, який працює в багатьох жанрах. Основна частина його робіт перебуває в приватних колекціях і музеях Росії та Європи. Західними колекціонерами придбано понад 800 його полотен. Серед власників картин зірки: Ален Делон, Жан-Поль Бельмондо, Мадонна та інші. Він написав портрети Алли Пугачової, Софі Лорен, Паваротті, Елтона Джона, Роберта де Ніро, Леонардо Ді Капріо та багатьох інших зарубіжних і вітчизняних зірок.

ГУРТ «МУМІЙ ТРОЛЬ» ПРЕЗЕНТУЄ НОВИЙ АЛЬБОМ
23 листопада у київському концерт-холі Stereo Plaza відбудеться концерт російської групи «Мумій Троль» з презентацією нового альбому «SOS Матросу», який вийшов у серпні, повідомляє gazeta.ua. Альбом написано під час навколосвітнього плавання на барці «Сєдов». Під час запису використовувалися вінтажні радянські інструменти. Цей альбом — данина поваги до музики 80-х, яка дуже вплинула на лідера групи Іллю Лагутенка. Це були роки «золотої епохи російського року», коли ентузіазм і пристрасть превалювали над технічними можливостями.
Восени 2013-го групі «Мумій Троль» виповнилося тридцять років. За словами Лагутенка, концерти в грудні можуть стати останніми в історії гурту. Також музикант додав, що продовжить музичну кар’єру, але, можливо, окремо від колективу.
Ілля Лагутенко давно і активно підтримує молодих музикантів. У Києві на розігріві у колективу виступить дві групи — «Сансара» і Krugers. Остання як спеціальний гість проїдеться з «МТ» по всій Україні, а «Сансара» — виступить лише в Києві.
також у паперовій версії читайте:
  • КИЇВСЬКІ ОДКРОВЕННЯ АДРІАНА ПРАХОВА
  • SOTHEBY’S ПРОДАВАТИМЕ УКРАЇНСЬКІ КАРТИНИ
  • НОВА ВИСТАВА ОДЕСЬКИХ «МАСОК»
  • ПАМ’ЯТНИК ГЕРОЮ ФІЛЬМУ «ВЕСНА НА ЗАРІЧНІЙ ВУЛИЦІ»
  • ХУДОЖНИКИ ПРАЦЮВАЛИ «ПІД НЕБОМ ОЛЬШТИНА»
  • ПОЛЬСЬКЕ МИСТЕЦТВО ЗІ ЛЬВОВА ПОКАЗУЮТЬ У ЛОДЗІ
  • ДОРОБОК В’ЯЧЕСЛАВА ЗАЙЦЕВА ДЕМОНСТРУЮТЬ У МОСКВІ
  • РУКИ МАЙСТРІВ, ЩО ТВОРЯТЬ ДИВА

назад »»»

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».