Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2013 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА var _gaq = _gaq || []; _gaq.push(['_setAccount', 'UA-6198717-6']); _gaq.push(['_trackPageview']); (function() { var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true; ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s); })(); СПОРТ
ЧОРНИЙ ДЕНЬ ДЛЯ ЛІДЕРІВ
Цікавим видався останній тур першого кола чемпіонату України з футболу у прем'єр-лізі. У кожному матчі глядачі стали свідками безкомпромісної боротьби. Причому клуби, які розташувалися в нижній частині турнірної таблиці, дали справжній бій лідерам. Як наслідок — жодна команда з топової п'ятірки не змогла здобути перемоги.

Розпочалося все з матчу «Волинь» — «Шахтар». До цієї зустрічі команда Віталія Кварцяного підходила не в найкращому настрої — лише одне набране очко в чотирьох останніх матчах. Гості з перших хвилин пішли в наступ на ворота Неділька. Втім, до першого небезпечного моменту справа дійшла лише на 11-й хвилині. Бернард скинув під удар Дугласу Кості, але той пробив над поперечкою. Вже через хвилину Бернард після передачі з глибини поля вийшов сам на сам із голкіпером, проте в підсумку перекинув і Неділька, і ворота.
На цьому гострі моменти у гостей закінчилися, і за справу взялися футболісти «Волині». Свою першу ж нагоду підопічні Кварцяного використали. Після подачі зі штрафного височенний Шумахер поборовся на другому поверсі, скинув м'яч на Лемешева, і той потужно пробив. М'яч влучив у поперечину, потім у спину Каніболоцькому, а від спини голкіпера потрапив у сітку — 1:0.
Після взяття воріт футболісти «Волині» відійшли в захист, а «Шахтар» намагався пробити луцький мур, однак рахунок після першої половини гри залишився незмінним. У другому таймі кардинально нічого не змінилося. «Волинь» продовжувала грати в захисті, а «Шахтар» атакував. Тим не менш підопічні Кварцяного впевнено захищалися, а інколи навіть контратакували. Це означало, що господарі не збиралися відсиджуватись в обороні.
Підопічні Луческу, у свою чергу, створили багато гострих моментів, але в черговий раз їх підвела реалізація. То Адріано довго думав, що робити з м'ячем, то вдало у воротах грав Неділько. Кульмінація матчу припала на 68-му хвилину. Мемешев заробив небезпечний штрафний, Шиков спробував пробити низом, м'яч після серії рикошетів отримав Мемешев, який із близької відстані увігнав його у ворота — 2:0.
Гості намагалися зробили все, щоб уникнути поразки. Важко довелося господарям в останні десять хвилин, коли Неділько спочатку парирував постріл від Адріано, а через мить відбив удар Феррейри, який виявився першим на добиванні. Останній шанс бодай скоротити відставання до мінімуму «Шахтар» мав на першій доданій хвилині, коли гірники заробили стандарт. Срна обвів стінку, проте влучив у той кут, де стояв голкіпер, який намертво забрав м'яч в руки. Таким чином, команда, яка йшла до гри на 13-му місці в турнірній таблиці, сенсаційно обіграла чемпіона.
Чергову міні-сенсацію створила полтавська «Ворскла», відібравши очки в поєдинку з лідером чемпіонату — «Металістом». Першу половину матчу команди грали в обережний футбол. Харків'яни більше атакували і, як наслідок, відкрили рахунок. Після подачі кутового Родріго Моледо головою відправив м'яч повз Непогодова. У другому таймі «Металіст» віддав супернику ініціативу, за що і поплатився. Після подачі зі штрафного відзначився Денис Дедечко.
На цьому команда Василя Сачка вирішила не зупинятися і влаштувала справжній штурм воріт Горяїнова. «Металіст» відбивався і лише ближче до закінчення зустрічі зумів відвести гру від своїх воріт. Наприкінці зустрічі шанс вирвати перемогу мав Моледо, однак його удар був неточним. У результаті — бойова нічия.
Після того як втратили очки «Шахтар» та «Металіст», «Дніпро» отримав чудову нагоду зробити ривок у чемпіонській гонці — достатньо було обіграти на виїзді донецький «Металург». Утім, дніпропетровці зі своїм завданням не впоралися. Початок матчу був видовищним: уже після перших двадцяти хвилин рахунок цілком міг би бути, скажімо, 3:3.
Гості припускалися невимушених індивідуальних помилок у захисті, але Денис Бойко цього дня спіймав кураж, нейтралізувавши кілька небезпечних атак «Металурга». І так само спекотно було біля воріт Бандури, проте якщо в моментах із проходами Чеберячка та Джуліано господарям пощастило, то фірмовий удар Коноплянки в ближню дев'ятку таки досяг мети — «Дніпро» повів у рахунку.
Отримавши перевагу, гості зосередилися на контратаках, і моменти біля воріт Бандури продовжували стабільно виникати, однак фортуна відвернулася від дніпропетровців. Та все ж головною проблемою «Дніпра» залишаються невимушені помилки в обороні. Ось і цього разу подача з кутового призвела до метушні у штрафному «Дніпра». М'яч опинився у вільного Чечера, який забив після рикошетів від поперечини та голкіпера. Далі ініціатива перейшла до гостей, хоча дотиснути суперника їм не вдалося.
Після втрати очок лідерами підопічні Олега Блохіна отримали гарну нагоду наблизитися до них. На жаль, цей шанс «Динамо» втратило. Було зрозуміло, що «Зоря» в цій грі буде битися не тільки за себе, але й за того хлопця з Донецька. Господарі не цуралися всією командою відбиватися, але і небезпечно контратакували. І вже на 9-й хвилині це дало свої результати.
Скориставшись помилкою захисників киян, Даніло вибіг сам на сам із Шовковським і сильним ударом повз воротаря зробив рахунок 1:0. Після пропущеного голу «Динамо» мобілізувалося, проте справжнього натиску на ворота «Зорі» глядачі так і не побачили. Моменти забити мали Ленс та Мокбані, однак пробити Сантіні так і не зуміли.
У другому таймі «Динамо» могло не тільки зрівняти рахунок, а й вирвати перемогу. Ніяк не йшов м'яч у ворота після ударів Беланда, Гусєва та Мбокані. До того ж «Зорю» не раз рятував Сантіні та одного разу поперечка воріт після удару Аруни.
На 66-й хвилині гри практично зняв інтригу в цій грі Шовковський. Після передачі на хід Болі Шовковський вибіг за межі штрафного майданчика, але м'яч перескочив через воротаря, і Болі забивав у порожні ворота. Забити хоча б гол престижу у «Динамо» не вийшло.
«Карпати» у матчі проти «Чорноморця» втратили перемогу в компенсований час. Львів'яни вели в рахунку майже протягом усієї зустрічі, однак точний удар головою Анатолія Діденка звів нанівець усі намагання підопічних Олександра Севідова.

Результати матчів 15-го туру:
«Волинь» (Луцьк) — «Шахтар» (Донецьк) — 2:0
Голи: 1:0 — Мемешев (24), 2:0 — Мемешев (69)
«Говерла» (Ужгород) — ФК «Севастополь» — 1:2
Гол: 0:1 — Карноза (7), 0:2 — Будківський (68), 1:2 — Буяльський (90+3, пен.)
«Іллічівець» (Маріуполь) — «Таврія» (Сімферополь) — 1:2
Голи: 0:1 — Фещук (29), 1:1 — Фомін (33), 1:2 — Коробка (56)
«Ворскла» (Полтава) — «Металіст» (Харків) — 1:1
Голи: 0:1 — Моледо (43), 1:1 — Дедечко (68)
«Металург» (Донецьк) — «Дніпро» (Дніпропетровськ) — 1:1
Голи: 0:1 — Коноплянка (13), 1:1 — Чечер (59)
«Зоря» (Луганськ) — «Динамо» (Київ) — 2:0
Голи: 1:0 — Болі (9), 2:0 — Болі (66)
«Карпати» (Львів) — «Чорноморець» (Одеса) — 1:1
Голи: 1:0 — Федорчук (24), 1:1 — Діденко (90+1)
«Арсенал» (Київ) — «Металург» (Запоріжжя) — перенесено.
також у паперовій версії читайте:
  • «ШАХТАР» ЗАБИТИ НЕ ЗУМІВ
  • ФОМЕНКО СКЛИКАЄ ЗБІР

назад »»»

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».