Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2013 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА var _gaq = _gaq || []; _gaq.push(['_setAccount', 'UA-6198717-6']); _gaq.push(['_trackPageview']); (function() { var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true; ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s); })(); ART-МОЗАЇКА
ПРЕМ'ЄРА ОПЕРИ ПРО ГОЛОДОМОР В УКРАЇНІ
Оперу американського композитора українського походження Вірко Балея «Голодомор. Червона Земля» вперше поставлять в Україні на сцені Національної опери 21 листопада, повідомляє newsru.ua. Захід організовує Громадський комітет з увічнення пам'яті жертв Голодомору в рамках 80-х роковин українського Голодомору 1932–1933 років.

Прем'єра опери «Голодомор. Червона Земля» відбулася на початку року в США. Лібрето написав нью-йоркський поет Богдан Бойчук. Партію головного героя виконує зірка світового масштабу — оперний співак Джон Дайкерс, який разом із чотирма іншими солістами приїде до Києва. Окремі сцени в опері вирішено засобами балету, пантоміми й оркестру. Також передбачено широке використання мультимедійних елементів — трансляцію уривків із фільмів 1930-х років, кінохроніки, радіопередач, автентичних записів тодішньої музики, промов вождів тощо.

У ПОШУКАХ МОЛОДИХ І ТАЛАНОВИТИХ СКУЛЬПТОРІВ
Міжнародний фестиваль сучасної скульптури Kyiv Sculpture Project-2014 почав прийом заявок на здобуття скульптурної премії для молодих художників, повідомляє
i-pro.kiev.ua. Їх прийматимуть до 20 грудня включно. Претендентом на здобуття премії може стати будь-який художник віком до 35 років незалежно від країни проживання, зазначають організатори фестивалю.
Місія премії — відкривати нові імена і надавати підтримку як українським, так й іноземним молодим художникам, які працюють із сучасною скульптурою, створювати умови для міжнародного культурного обміну й розвитку київського культурного середовища, а також сприяти появі міста на міжнародній карті публічного мистецтва.
Заявки розгляне відбіркова комісія. У лютому 2014 року буде оголошено шорт-лист фіналістів премії, а вже в травні їхні роботи можна буде побачити в Національному ботанічному саду ім. М. Гришка в рамках «Основного проекту» на Kyiv Sculpture Project-2014. Роботи фіналістів оцінюватиме міжнародне журі. Головна премія фестивалю — вісім тисяч євро.
Kyiv Sculpture Project — єдиний у Східній Європі фестиваль сучасної скульптури — вдруге пройде в Києві від 20 травня по 10 липня 2014 року.
також у паперовій версії читайте:
  • ГУРТ SUBMOTION ORCHESTRA ЗАПРОСИЛИ ДО КИЄВА
  • BACH-FEST СТАРТУЄ У СУМАХ
  • ВІДВЕРТІ «ГОРИЗОНТАЛІЇ» УКРАЇНСЬКОЇ ЖІНКИ
  • ГОНКУРІВСЬКУ ПРЕМІЮ ОТРИМАВ П'ЄР ЛЕМЕТР
  • У «ПІНЧУКАРТЦЕНТРІ» — НОВІ ВИСТАВКИ
  • ФЕСТИВАЛЬ ЛЬВІВСЬКИХ ТЕАТРІВ РОЗПОЧАВСЯ У СТОЛИЦІ
  • ЖИВОПИСНІ ЕТЮДИ ДО БЕЛЬГІЙСЬКОГО ФІЛЬМУ
  • «ІМПРЕСІЇ МУНКАЧІ»
  • ІТАЛІЄЦЬ ОТРИМАВ ПРЕМІЮ ЗА ТЕРИКОНИ ДОНБАСУ
  • YOUTUBE ВПЕРШЕ РОЗДАВ МУЗИЧНІ

назад »»»

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».