Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2013 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА var _gaq = _gaq || []; _gaq.push(['_setAccount', 'UA-6198717-6']); _gaq.push(['_trackPageview']); (function() { var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true; ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s); })(); СПОРТ
КВАРТЕТ ЛІДЕРІВ ЗІГРАВ УНІЧИЮ
Відразу два матчі восьмого туру чемпіонату України з футболу можна було вважати центральними, адже між собою зустрічалися гранди вітчизняного сезону. У Донецьку з'ясовували відносини «Шахтар» та «Металіст», а в Києві грали «Динамо» та «Дніпро».

Так уже вийшло у нинішньому сезоні, що поєдинок між «Металістом» і «Шахтарем» був цікавий з точки зору спортивного протистояння — наскільки «Металіст» вже в нинішньому сезоні готовий кинути виклик гірникам у боротьбі за чемпіонство. Не будемо забувати, що на минулому тижні УЄФА прийняв остаточне рішення дискваліфікувати клуб з Ліги чемпіонів. Мирон Маркевич і всі інші казали, що тепер потрібно зосередитися на чемпіонаті та здобути ще одну путівку до Ліги чемпіонів, щоб таки показати там свою силу.
Ось чому якнайшвидше хотілося побачити гру «синьо-жовтих» у зустрічі з чемпіоном країни. З іншого боку, було цікаво дізнатися, як «Шахтар» оговтається після закономірної поразки у Дніпропетровську в попередньому турі. Не так часто доводиться останнім часом спостерігати та думати про те, що чемпіон цілком може втратити очки у двох матчах поспіль. А запитань до гри підопічних Мірчі Луческу за останні матчі виникло чимало. І після цього матчу їх залишилося аж ніяк не менше.
У «Шахтарі» так ніхто і не може взяти та повести всю команду за собою у потрібну мить. Місце Фернандіньйо у відповідальних зустрічах на сьогодні вільне. До того ж Коста, Тайсон або Тейшейра не можуть показати рівень, який демонстрував Вілліан. Луческу випустив на 20 хвилин зіркового Бернарда. Однак на полі його активності ми так і не побачили. Звідси і проблеми «Шахтаря» у нинішньому сезоні.
Експерти кажуть, що ось таким чином Луческу готує своїх підопічних до старту в Лізі чемпіонів. Та з кожним туром проблеми гірників усе більш помітні. Не витримують нерви навіть у капітана команди Даріо Срни. Цього вечора він примудрився заробити дві жовті картки. Віддамо належне арбітру Євгену Арановському, який сміливо вигнав хорвата з поля, що у чемпіонаті України, погодьтеся, трапляється дуже рідко.
Водночас є запитання до головного рефері щодо інших моментів. Перший стався на шостій хвилині, коли до штрафного майданчика гостей вривався Тейшейра. У підкаті у нього м'яч вибив Краснопьоров, хоча зробив це ззаду, та все ж зіграв у м'яч. Донеччани апелювали, але суддя не піддався на тиск з боку господарів.
Другий епізод стався через чотири хвилини, коли захисник гірників Кривцов і нападник гостей Девіч впали у штрафному майданчику під час боротьби. І щоб там не казали прихильники «Шахтаря», а пенальті в цьому епізоді, скоріше за все, був. Сергій і Марко притримували один одного, проте саме захисник потягнув форварда за футболку, після чого і відбулося падіння.
У другому таймі також було два суперечливих моменти. На 64-й хвилині у штрафному майданчику м'яч влучив у руку Степаненку, після чого змінив траекторію. Арановський пенальті тут не побачив. А на завершення арбітр не вказав на одинадцятиметрову позначку, коли Срна ззаду зачепив ногу Соси. При цьому рефері перебував у кількох метрах від місця подій.
Щодо перебігу матчу, то «Шахтар» майже весь перший тайм володів ініціативою. І врешті-решт повів у рахунку після удару головою Степаненка. Після цього ініціатива перейшла до харків'ян і той-таки Девіч зрівняв рахунок на 77-й хвилині. Десять останніх хвилин пройшли в обопільних атаках, і перемогу могла вирвати як одна, так і інша команда. Проте нічийний рахунок так і залишився на табло, а «Металіст» зберіг лідерство чемпіонату.
Перемога в матчі «Динамо» — «Дніпро» означала скорочення відставання від «Металіста» та «Шахтаря». У Олега Блохіна, як і в Хуанде Рамоса, особливих проблем зі стартовим складом не було. Лідери команди зуміли відпочити під час єврокубкових баталій.
Перший тайм цього дніпровського дербі однозначно був за гостями. Підопічні Рамоса контролювали центр поля, де особливо добре зіграв Канкава. «Дніпро» переважно атакував через фланги. Впевнено гості і захищалися — не давали розбігтися ні Ярмоленку, ні Беланда з Ленсом. Першому ж довелося вступити у гру Бойку, який із другої спроби накрив м'яч після удару Аруни. Але вже у наступній атаці рахунок у грі був відкритий. Ротань зі стандарту класично навісив у штрафний майданчик, де Зозуля класично переграв на другому поверсі Ярмоленка і кивком голови відправив м'яч у кут воріт Коваля — 0:1.
Після пропущеного м'яча гравці «Динамо» не зуміли перехопити ініціативу. «Дніпро» ж у комбінаційній грі виглядав значно краще. Під завершення тайму обидві команди обмінялися небезпечними атаками. А найкращий шанс відзначитися був у Беланда, який вибіг сам на сам із Бойком і пробив повз ворота.
Другий тайм знову розпочався з в'язкої гри і з дрібними фолами. На 50-й хвилині Блохін вирішив зробити перші зміни і не прогадав. Замість Беланда вийшов Безус, і гра «Динамо» стала більш агресивною в атаці. Гості ж вирішили грати на утримання рахунка і поплатилися за це. На 64-й хвилині Ярмоленко одержав м'яч у штрафному майданчику і легко переграв Бойка — 1:1.
А далі була гра нервів. Мбокані, Коноплянка, Ярмоленко та Селезньов по черзі падали у штрафному майданчику суперника і просили пенальті. Не пройшло. Селезньов ледве не зніс голову ліктем Хачеріді, а Вукоєвич шипами ледве не зробив пластичну хірургію на обличчі Зозулі. У завершальні двадцять хвилин матчу до перемоги більш близьким було «Динамо». «Дніпро» вже відверто грав на утримання рахунка. Зник із гри Коноплянка, який, здавалося, беріг сили.
В останні хвилини поєдинку мав гарний шанс вирвати перемогу Гусєв, але під його удар ліг Мазух. Нічия стала закономірним результатом матчу і особливо не засмутила ні Блохіна, ні Рамоса. Гонка за лідерами триває, причому в цю боротьбу включився ще й «Чорноморець», з яким цього сезону доведеться рахуватися і «Дніпру», і «Динамо».

Результати всіх матчів восьмого туру
«Таврія» (Сімферополь) — «Металург» (Запоріжжя) — 3:1
Голи: 1:0 — Фещук (23, пен.), 1:1 — Матяж (40, пен.), 2:1 — Фещук (46), 3:1 — Фещук (80)
«Говерла» (Ужгород) — «Ворскла» (Полтава) — 1:2
Голи: 0:1 — Громов (26), 0:2 — Янузі (28), 1:2 — Іканде (56)
«Шахтар» (Донецьк) — «Металіст» (Харків) — 1:1
Голи: 1:0 — Степаненко (59), 1:1 — Девіч (77)
«Севастополь» — «Карпати» (Львів) — 1:0
Гол: Фарлей (54)
«Зоря» (Луганськ) — «Арсенал» (Київ) — 4:0
Голи: 1:0 — Хомченовський (39), 2:0 — Болі (41), 3:0 — Даніло (54, пен.), 4:0 — Хомченовський (89)
«Волинь» (Луцьк) — «Металург» (Донецьк) — 1:0
Гол: Козьбан (87)
«Чорноморець» (Одеса) — «Іллічівець» (Маріуполь) — 1:0
Гол: Антонов (72)
«Динамо» (Київ) — «Дніпро» (Дніпропетровськ) — 1:1
Голи: 0:1 — Зозуля (22), 1:1 — Ярмоленко (64).
також у паперовій версії читайте:
  • УЄФА ОБІЦЯЄ УКРАЇНІ 24 МАТЧІ ЄВРОКУБКІВ
  • УКРАЇНСЬКИЙ US OPEN ЗАВЕРШИВСЯ
  • УСЕЙН БОЛТ СПОВНЕНИЙ АМБІЦІЙ
  • «БАВАРІЯ» ЗЛАМАЛА ТРАДИЦІЮ
  • ЄВРОБАСКЕТ: УКРАЇНЦІ РОЗПОЧАЛИ З ВАЛІДОЛУ

назад »»»

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».