Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2013 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА var _gaq = _gaq || []; _gaq.push(['_setAccount', 'UA-6198717-6']); _gaq.push(['_trackPageview']); (function() { var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true; ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s); })(); ART-МОЗАЇКА
«КОКТЕБЕЛЬ ДЖАЗ ФЕСТИВАЛЬ» ЗБИРАЄ ДРУЗІВ
ХІ Міжнародний «Коктебель Джаз Фестиваль» відбудеться 12–15 вересня. Курортне кримське містечко планує зібрати близько 30 тис. гостей. Організатори пообіцяли порадувати новими проектами культових виконавців від мейнстримного до експериментального джазу, повідомляє gazeta.ua.

Із новим проектом приїде трубач Nils Petter Molvaer з відомим норвезьким діджеєм Jan Bang. Очікується і французький Erik Truffaz Quartet, яких називають новаторами в європейській імпровізованій музиці. А також Submotion Orchestra з міксом легкого джазу та лаунжу, розповіла президент фестивалю Лілія Млінаріч.
Фестиваль відкриватиме Віктор Павлік, який виступить на Волошинській сцені. За годину там саме гратиме японська піаністка Yuko Okamoto зі своїм квартетом. Цього ж дня коктебелівських гостей розважатимуть: Луї Франк, Pianoбой, David Helbock, Zig Trio, Nils Petter Molvaer, Bonobo Live. Решта програми наступних днів фестивалю обіцяє бути не менш цікавою.

ДО ЮВІЛЕЮ МУЗЕЮ ІВАНА ГОНЧАРА
У жовтні Музей Івана Гончара святкуватиме своє 20-річчя. Днями тут провели фотосесію відомих українських артистів у народних автентичних строях, повідомляє gazeta.ua. Рекламні постери з відомими особистостями незабаром можна буде побачити на вулицях Києва та в Інтернеті.
Дівчатам із гурту «ДахаБраха» під час фотосесії запропонували власноруч спекти хліб у печі слобожанської хати ХІХ ст. Співачка Тоня Матвієнко носила воду коромислом і дерев’яними відрами з колодязя. Ці два відеоролики уже відзнято. Також у промороликах музею, які готуються, можна буде побачити, як Олег Скрипка робить горщика на гончарному колі, Ілларія плете весільний вінок, Марія Бурмака тче на столітньому верстаті, сестри Тельнюк розписують писанки, а кінорежисер Олесь Санін вирізає з дерева бандуру і грає на ній. Знаменитостей убирають в одяг того регіону, де вони народилися.
«Ми використовуємо ювілейну дату як додаткову можливість за допомогою сучасних засобів — нових відео- та фотопроектів — ще раз привернути увагу до наших традицій, народного мистецтва, української культури загалом», — наголошує генеральний директор музею Петро Гончар.
також у паперовій версії читайте:
  • ОДЕСЬКА БІЄНАЛЕ СУЧАСНОГО МИСТЕЦТВА
  • НОВЕЛИ ПРО УКРАЇНСЬКИЙ АЛКОГОЛІЗМ
  • У ДОНЕЦЬК ЗАВІТАЮТЬ ЗІРКИ СВІТОВОГО БАЛЕТУ
  • ПЕРЕМОЖЕЦЬ «ГОЛОСУ КРАЇНИ» ДЕБЮТУВАВ У КІНО
  • «ЛЕТЮЧИЙ ГОЛЛАНДЕЦЬ» ПОДОРОЖУЄ УКРАЇНОЮ
  • «МАЛЬОВНИЧА УКРАЇНА» СПОДОБАЛАСЯ КАНАДЦЯМ
  • СВІТ «ОЧИМА» IPHONE
  • ІКОНОГРАФІЯ КРІСТОФА СОКОЛОВСЬКІ
  • ПЕРША МАСШТАБНА ВИСТАВКА ХУДОЖНИКІВ-СІМДЕСЯТНИКІВ
  • VIVA VERDI ВІД ЛЮБЛІНСЬКОГО МУЗИЧНОГО ТЕАТРУ
  • ІНТЕРНЕТ-ВИСТАВКА ВІННИЦЬКОГО МУЗЕЮ

назад »»»

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».