Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2013 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА var _gaq = _gaq || []; _gaq.push(['_setAccount', 'UA-6198717-6']); _gaq.push(['_trackPageview']); (function() { var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true; ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s); })(); ART-МОЗАЇКА
КАННИ: ПЕРЕМОГЛО НЕТРАДИЦІЙНЕ КОХАННЯ
«Золоту пальмову гілку» 66-го Каннського кінофестивалю виборола стрічка «Блакитний — найтепліший колір» («Життя Адель») про любов між двома французькими жінками, повідомляє bbc.co.uk. У стрічці Абделатифа Кешиша, французького актора й режисера туніського походження, Адель Екзаркопулос і Леа Сейду розігрують історію кохання між 15-річною дівчинкою-підлітком і старшою жінкою. Цей фільм привернув значну увагу завдяки відвертим сексуальним сценам. Так, журнал Variety написав, що стрічка містить найвідвертіші сцени лесбійської любові за останній час.

Нагороду за найкращу чоловічу роль отримав голлівудський ветеран Брюс Дерн за роль у картині «Небраска». Найкращою актрисою стала Береніс Бежо, яка зіграла у стрічці іранського режисера Асгара Фархаді «Минуле». Найкращий режисер — Амат Ескаланте, котрого відзначили за брутальну соціальну драму «Елі» про нарковійни у Мексиці. Гран-прі отримала нова картина братів Коенів «В середині Льюїна Девіса» (США). Нагороду за найкращий сценарій віддали авторам стрічки «Дотик гріха» Цзя Чжанке (Китай). А приз журі дістався мелодрамі «Який батько, такий і син» режисера Хірокадзу Корееда (Японія).

НАГОРОДИЛИ УКРАЇНСЬКІ КНИГИ
Українські книги здобули нагороди у кожній з номінацій ювілейного X Міжнародного конкурсу країн — учасниць СНД «Мистецтво книги», що проходив у Мінську, повідомляє Укрінформ. Зокрема, найвищу відзнаку конкурсу — гран-прі — отримала книга Оксани Космини «Традиційне вбрання українців» видавництва «Балтія-Друк».
У номінації «Моя країна» спеціальний диплом присуджено книзі Лідії Артюх «Звичаї українців у народному календарі» видавництва «Балтія-Друк». Диплом першого ступеня у категорії «Книги для дітей» отримала книга, випущена державним видавництвом «Либідь», — «Барабашка та всі інші». Праця Георгія Муніна та Євгенія Луняка «Видатні росіяни в історії України» видавництва «Кондор» посіла третє місце в номінації «Співдружність». Таку саму нагороду отримав альбом «Національний музей історії України» (у 2 т.) видавництва «Мистецтво» у категорії «Арт-книга».
«Популярна історія християнства» Сергія Саннікова видавництва «Самміт книга» і «Князі Радзивіли» колективу українських, білоруських та російських авторів видавництва «Балтія-Друк» отримали дипломи ІІ ступеня у номінаціях «Культура. Наука. Освіта» та «Надруковано у співдружності» відповідно.
Загалом на конкурс надійшло 108 видань із дев'яти країн СНД: України, Азербайджану, Вірменії, Білорусі, Казахстану, Молдови, Росії, Таджикистану та Туркменістану. Церемонія нагородження лауреатів відбудеться у вересні в рамках XXVI Московської міжнародної книжкової виставки-ярмарку.
також у паперовій версії читайте:
  • «О-ФЕСТ» ПРЕДСТАВИТЬ ОПЕРЕТУ, МЮЗИКЛ ТА ОПЕРУ
  • ДВА ТВОРИ ВИШНЕВСЬКОГО ПЕРЕКЛАДЕНО УКРАЇНСЬКОЮ
  • ВІДРОДЖЕНІ СВЯТИНІ
  • ТРИ ШЕДЕВРИ З МУЗЕЇВ ІТАЛІЇ — В КИЄВІ
  • НАЗВАНО ЛАУРЕАТА МІЖНАРОДНОЇ БУКЕРІВСЬКОЇ ПРЕМІЇ
  • КАНТАТА ПІД ВІДКРИТИМ НЕБОМ
  • KARBIDO ПРЕЗЕНТУЄ УНІКАЛЬНИЙ АУДІОПЕРФОРМАНС
  • АБСТРАКТНІ ВІТРИЛЬНИКИ ОЛЬГИ КОНОЩУК
  • ЗБІРКА ДИТЯЧИХ ПІСЕНЬ «ВІРШОЛЮБИКИ»

назад »»»

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».