Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2013 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА var _gaq = _gaq || []; _gaq.push(['_setAccount', 'UA-6198717-6']); _gaq.push(['_trackPageview']); (function() { var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true; ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s); })(); СУСПІЛЬСТВО
У ФОКУСІ ЗАРУБІЖНИХ ЗМІ
Зарубіжні мас-медіа минулого тижня у своїх публікаціях про Україну проаналізували перспективи підписання Угоди про асоціацію України з Європейським Союзом, а також можливість прискореного укладення Києвом угоди з МВФ. Крім того, іноземні журналісти присвятили низку публікацій гей-параду, який відбувся в суботу в Києві. Зацікавив зарубіжні ЗМІ й початок постачання газу зі Словаччини до України в тестовому режимі.

Зокрема, Польське агентство преси (РАР) цитує посла Польщі в Україні Генрика Літвіна, який підкреслив, що Київ поки не продемонстрував прогресу, необхідного для підписання Угоди про асоціацію з ЄС. «На цей момент зроблено недостатньо. Якби рішення щодо підписання чи непідписання (Угоди про асоціацію з ЄС.— Ред.) приймалося сьогодні, то у нас не було б підстав, щоб сказати: «підписуємо»,— цитує слова польського дипломата РАР. Разом із тим він наголосив, що на здійснення відповідних кроків ще залишилося трохи часу.
Брюссельське видання EurActiv пише про візит віце-прем'єр-міністра України Олександра Вілкула до Берліна 22–23 травня, метою якого було проведення низки зустрічей з високопосадовцями німецького уряду та роз'яснення економічних переваг для України, Німеччини і Євросоюзу від підписання Угоди про асоціацію.
Агентство Bloomberg, посилаючись на оцінку компанії Goldman Sachs Group Inc, зауважує, що значний дефіцит рахунку поточних операцій та обмежений доступ до світових фінансових ринків може спонукати Україну домовитися про кредит із Міжнародним валютним фондом до вересня. Водночас у Goldman Sachs Group Inc прогнозують, що Україна, ймовірно, підпише цього року Угоду про асоціацію з Євросоюзом, а крім того, може досягти успіху в перегляді контракту на поставки російського газу, що дозволить уряду зекономити близько 2 млрд дол. на рік.
Словацьке інформагентство SITA зазначає, що словацька компанія Eustream підтвердила факт тестування можливостей транскордонної співпраці з Україною в постачанні природного газу в реверсному режимі. Як нагадує агентство, тестування з реверсного постачання природного газу зі Словаччини до України розпочалося 15 травня і триватиме 7–10 днів.
Китайське агентство «Сіньхуа» присвятило публікацію зустрічі Президента України Віктора Януковича з членом Політбюро ЦК КПК, заступником голови Центральної військової ради КНР Сюй Ціляном. Як зазначає агентство, Віктор Янукович, зокрема, заявив, що Київ готовий шляхом об'єднаних із Пекіном зусиль перевести українсько-китайські двосторонні контакти на новий рівень партнерської взаємодії за всіма існуючими напрямами, в тому числі в галузі міжармійських відносин.
Того ж дня відбулася зустріч Сюй Ціляна з прем'єр-міністром України Миколою Азаровим, про яку пише газета China Daily. В публікації акцентується увага на військово-технічній співпраці між державами, в якій країни розглядають одна одну як важливого партнера. Як приклад наводиться нещодавня передача китайській стороні українського судна на повітряній подушці «Зубр». Важливою сторони назвали також взаємодію у таких галузях, як авіаційна та аерокосмічна.
Порушуючи тему першого гей-параду в Києві, що відбувся минулої суботи, агентство Reuters називає його «маленькою перемогою» української ЛГБТ-спільноти. «Марш у Києві тривав усього 40 хвилин, але це була маленька перемога для гей-спільноти колишньої радянської республіки. Рік тому гей-активісти скасували плани щодо параду в Києві, заявивши, що їм погрожували насильством. Одного потенційного організатора тоді побила група чоловіків. Організатори назвали цьогорічний марш проривом»,— говориться в повідомленні.
На цю подію увагу звернув і Associated Press: «Тоді як на Заході визнання прав геїв переважно зростає, в Україні та інших країнах пострадянського простору неприязнь до гомосексуалістів залишається сильною»,— зазначається в матеріалі АР. Наголошується, що в Радянському Союзі за гомосексуалізм кримінально переслідували, тож соціальне несприйняття цього явища залишається сильним понад два десятиліття. Вельми впливова православна церква рішуче виступає проти прав геїв, також ідеться у повідомленні.
також у паперовій версії читайте:
  • БУДЕМО СПОСТЕРІГАТИ
  • У ПОШУКАХ КРАЩОЇ ДОЛІ
  • ФЮЛЕ: АСОЦІАЦІЯ З ЄС ЗМІНИТЬ ГРУ НА ПОСТРАДЯНСЬКОМУ ПРОСТОРІ

назад »»»

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».