Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2013 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА var _gaq = _gaq || []; _gaq.push(['_setAccount', 'UA-6198717-6']); _gaq.push(['_trackPageview']); (function() { var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true; ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s); })(); СПОРТ
«ДНІПРО» ВІДКЛАВ ЧЕМПІОНСТВО «ШАХТАРЯ»
Центральний матч 25-го туру відбувся в Дніпропетровську, де місцевий «Дніпро» приймав «Шахтар». Команди зіграли внічию, яка не задовольнила жодну зі сторін. Господарі втратили два очки і ще більш віддалилися від другого місця. «Шахтар» також може бути невдоволений результатом, оскільки в разі перемоги за п'ять турів до завершення чемпіонату мав оформити дострокове чемпіонство.

Сама ж гра не була видовищною, але тримала в напруженні до останніх хвилин. У першому таймі «Дніпро» мав перевагу і навіть зумів повести в рахунку. Після того як голкіпер донеччан Каніболоцький занадто довго був із м'ячем у власному штрафному майданчику, його обікрав Матеус, забивши курйозний гол. Більше в цій грі Каніболоцький не помилявся і кілька разів рятував свою команду. Колега воротаря «Шахтаря» Лаштувка також був на висоті, хоча й не взяв пенальті, призначений за очевидний фол Чеберячка на Фернандіньо.
У цілому суддя Можаровський відпрацював без претензій. Хоча і міг рефері вже на початку другого тайму видаляти Срну, який ще в перші 45 хвилин своїми фолами на Коноплянці награв на картку, а отримав її лише на 55-й хвилині. У другій частині гри «Шахтар» грав активніше, і «Дніпру» довелося переважно оборонятися. І хоча «Дніпро» до останнього намагався вирвати перемогу, але ближчим до цього був «Шахтар». Уже на п'ятій доданій хвилині Лаштувка потягнув удар із кількох метрів Мхітаряна. Тож нічия — 1:1.
Харківський «Металіст» здобув домашню перемогу в поєдинку з одеським «Чорноморцем». Три доволі легких м'ячі у ворота команди, яка позиціюється як один із претендентів на місце в зоні Ліги Європи, стали ще одним фактом на користь лігочемпіонівських амбіцій команди Мирона Маркевича.
З перших хвилин зустрічі «Металіст» узяв м'яч під свій контроль. «Чорноморець» за весь матч створив лише один по-справжньому небезпечний момент. А м'яч, який опинився у сітці воріт харків'ян, — спільна заслуга Папи Гуйє і Владіміра Дішленковіча, які помилилися біля власного штрафного майданчика і дали можливість Бурдужану забити. Однак недовго музика грала, і «Металіст» уже за хвилину відігрався.
Одесити настільки захопилися святкуванням взяття воріт суперника, що не встигли повернутися на свої позиції. Хав'єр після введення м'яча в гру з центра поля запустив його за спину Безоносному, який ще тільки повертався до воріт. Гол вийшов таким, що може стати окрасою будь-якого матчу.
Після цього «Металіст» ще більше підняв темп гри, і одесити вже нічого не могли вдіяти з атакою суперника. Другий м'яч забив Соса, який виграв позицію у захисника і переграв голкіпера, третій Хав'єр забив головою після подачі з кута поля. «Металіст» продовжував атакувати і мав усі шанси забити більше. Команда Маркевича, як і раніше, посідає другу сходинку, випереджаючи «Динамо» на два очки.
У Луганську в матчі із «Зорею» «Динамо» не могло розраховувати на двох центральних захисників Хачеріді та Михалика, які пропускали цей матч через дискваліфікації. Олег Блохін у парі з Відою вирішив поставити правого захисника Даніло Сілву. І варто зазначити, що цей дует виглядав не гірше, ніж Віда у парі з Михаликом або Хачеріді. Крім того, ця зустріч була принциповою для «Динамо». Адже саме «Зоря» у минулому сезоні на фініші відібрала очки у «біло-синіх», подарувавши чемпіонство «Шахтарю». Тому гості налаштуватися на цю гру по-бойовому. Власне, так і вийшло.
«Динамо» виграло цей матч без питань. А ось футболісти «Зорі», пропустивши один м'яч, опустили руки і отримали другий. Після перерви і того більше — цілих три. У другому таймі «Динамо» з вказівки Олега Блохіна, очевидно, віддало ініціативу господарям. Проте так нічого «Зоря» після відпочинку створити і не змогла. Перемога «Динамо» з рахунком — 5:0.
Тепер у «Динамо» попереду зустрічі з «Дніпром» і «Металістом», де і визначиться команда, яка здобуде другу путівку до Ліги чемпіонів. А «Зоря», схоже, ще на рік каже єврокубкам «до побачення».
Поєдинок у Києві між «Арсеналом» і «Карпатами» можна було справедливо називати битвою за виживання. У киян напередодні у таблиці було 25 очок, а у львів'ян — 23. Тому той, хто переміг би у цьому протистоянні, міг, як мінімум, у піднесеному настрої готуватися до наступних важливих матчів. До того ж ця команда майже напевно забезпечувала собі прописку на наступний рік. Просто важко уявити, що «Говерла» у п'яти зустрічах, що залишилися, може набрати більш ніж 8–10 очок.
Ніколай Костов здивував стартовим складом. Він залишив у запасі Кополовця, Даушвілі, Кенію та Марселіньо, які кубковий поєдинок проти «Шахтаря» починали в основі. Проте саме через ці зміни фактично «Карпати» і були розгромлені у першому таймі. Спочатку Мисак, який зайняв місце у воротах замість Богатінова, на пару з Озарківим привели у свої ворота пенальті. Потім обрізка Жовтюка завершилася прострілом Аржанова та вільного Адійя і рахунок став 2:0. А йшла лише одинадцята хвилина!
У наставника «Карпат» нерви не витримали, тому за десять хвилин до завершення тайму він випустив Гаращенкова та Кополовця замість вищезгаданих гравців, котрі провинилися. Однак нічого не змінилося. Натомість Богданов із далекої відстані зі штрафного буквально пробив Мисака. Єдиний момент, за який можуть зачепитися гості, — непризначений пенальті після того, як удар Гладкого рукою зупинив Дос Сантос. М'яч летів у площину воріт, тому 11-метровий швидше був, ніж ні.
У другому таймі від львів'ян усі очікували стрімких атак. Та цього не сталося. «Зелено-білі» ніяк не могли створити небезпеку біля воріт Реви. Більше моментів у підопічних Костова стало виникати після виходу Марселіньо. Були дальні удари, які здебільшого у ствір воріт не влучали. На 77-й хвилині у «Карпат» з'явилася надія. Кенія добив м'яч у сітку після удару Штіліча. Проте «Арсенал» відразу ж відновив розрив у рахунку. Герасим'юк точну передачу віддав на ногу Романчуку. У хвилини, що залишалися до завершення матчу, у львів'ян ще було кілька потенційно небезпечних моментів, та рахунок на табло не змінився — у воротах киян відмінно діяв Віталій Рева.
Отже, «Арсенал» набрав 28 балів і тепер може полегшено зітхнути — відставання «Говерли» від киян збільшилося до десяти очок. Водночас «Карпати» — чи не найголовніший суперник ужгородців у боротьбі для виживання.

Результати матчів
25-го туру:
«Іллічівець» (Маріуполь) — «Ворскла» (Полтава) — 1:0
Гол: 1:0 — Мандзюк (64)
«Металург» (Запоріжжя) — «Кривбас» (Кривий Ріг) — 2:0
Голи: 1:0 — Рудика (74), 2:0 — Рудика (82)
«Металург» (Донецьк) — «Говерла» (Ужгород) — 2:1
Голи: 0:1 — Лопес (8), 1:1 — Морозюк (50), 2:1 — Дімітров (57)
«Зоря» (Луганськ) — «Динамо» (Київ) — 0:5
Голи: 0:1 — Ярмоленко (29), 0:2 — Ідейє (38), 0:3 — Ідейє (80), 0:4 — Безус (88), 0:5 — Гусєв (90+4, пен.)
«Таврія» (Сімферополь) — «Волинь» (Луцьк) — 3:0
Голи: 1:0 — Гуменюк (10), 2:0 — Гаджиєв (45), 3:0 — Шиндер (90+2)
«Металіст» (Харків) — «Чорноморець» (Одеса) — 3:1
Голи: 0:1 — Бурдужан (29), 1:1 — Хав'єр (30), 2:1 — Соса (51), 3:1 — Хав'єр (63)
«Дніпро» (Дніпропетровськ) — «Шахтар» (Донецьк) — 1:1
Голи: 1:0 — Матеус (13), 1:1 — Срна (61, пен.)
«Арсенал» (Київ) — «Карпати» (Львів) — 4:1
Голи: 1:0 — Аржанов (7, пен.), 2:0 — Адійя (11), 3:0 — Богданов (40), 3:1 — Кенія (77) 4:1 — Романчук (78).
також у паперовій версії читайте:
  • ЛІГА ЧЕМПІОНІВ: НІМЕЧЧИНА — ІСПАНІЯ — 8:1
  • ВОЛЬОВИЙ ПРОРИВ УКРАЇНСЬКОГО ХОКЕЮ

назад »»»

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».