Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2013 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА var _gaq = _gaq || []; _gaq.push(['_setAccount', 'UA-6198717-6']); _gaq.push(['_trackPageview']); (function() { var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true; ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s); })(); БУДЬТЕ ЗДОРОВІ!
ХТО РОЗГАДАЄ ТАЄМНИЦІ ФІЛІППІНСЬКИХ ХІЛЕРІВ?
Про них багато говорять, знімають фільми, які, до речі, не для тих, у кого слабкі нерви. Але ще ніхто і ніколи не розгадав сутності філіппінського цілительства.
Що це — витончене шахрайство чи прадавні знахарські знання лемуріанської цивілізації, яка нібито вміла сприймати і генерувати психічну енергію та керувати нею? За свідченням очевидців, філіппінські хілери за короткий час можуть повернути людині здоров’я, виконати безкровну унікальну операцію.

Те, що відбувалося перед очима численного натовпу, можна було б назвати по-різному — довершеними фокусами, дивовижним цілительством або ж... філігранним шахрайством, бо у саме дійство міг би повірити лише... божевільний.
...На великому столі лежав тяжкохворий чоловік із діагнозом «злоякісна пухлина черевної порожнини». До пацієнта підійшов цілитель і без будь-якої стерилізації рук та одягу, без медичної апаратури, якимсь незрозумілим чином занурив у його живіт свої руки. А вже за мить витягнув пухлину і викинув її в бляшанку. На животі хворого не залишилося навіть сліду від такої операції.
Чимало людей з усіх кінців світу приїжджали саме на Філіппіни, віддаючи своє життя і здоров’я в руки цих загадкових цілителів. Усупереч здоровому глузду й розуму багатьом із них вони допомагали подолати хворобу.
Отже, чи розгадають таємницю філіппінських хілерів сучасні вчені? Хто їздив туди з відомих спеціалістів і чи може пояснити це дивовижне явище наука?
Наш візаві — учений, знаний не лише в Україні, а й далеко за її межами. Володимир Розуменко — професор, доктор медичних наук, головний спеціаліст онконейрохірург Національної академії медичних наук України, керівник клініки внутрішньомозкових пухлин Інституту нейрохірургії ім. А. Ромоданова. А ще — людина і вчений, що нетрадиційно мислить, привніс в таку складну науку, як нейроонкологія, безліч унікальних розробок, якими користуються багато вчених за кордоном.
— Володимире Давидовичу, чи може пояснити медицина таке загадкове явище у народному цілительстві, як філіппінські хілери? Адже після їхнього лікування тисячі людей одужують, зокрема тяжкохворі. Свого часу (про це писали в пресі) до них зверталася навіть Маргарет Тетчер і деякі інші політики світового масштабу. Пізніше вони надсилали на адресу глави держави свої подяки.
Відомий учений-енерготерапевт (ще в колишньому Радянському Союзі) Олександр Григорьєв із групою фахівців їздив на Філіппіни зі своїми помічниками і спостерігав неймовірні операції, які проводили перед ними філіппінські хілери. Вчені також дійшли висновку: якщо керуватися здоровим глуздом... усього цього не може бути!
Ви більш ніж за 40 років роботи в найпрестижнішому в нашій державі інституті зробили тисячі операцій. Що Ви думаєте про феномен філіппінських хілерів?
— Я все життя присвятив хірургічній медицині. Хочу сказати, що жодним медичним напрямком це назвати не можна. Ймовірно, це течія якогось дуже специфічного нетрадиційного впливу на психіку людини. Можливо, тут присутній і масовий гіпноз. Як мені здається, в цій ситуації є декілька аспектів. Ви добре розумієте, що цілий ряд захворювань випливає з різноманітних патологічних процесів нервової системи. Вже не секрет, що лише одними словами, які призводять людину до стресової ситуації, можна викликати інфаркт, інсульт і цілу низку захворювань. Приміром, в організмі людини дрімають деякі віруси. А коли стається стрес, усі ці полчища починають атакувати організм. У результаті можна захворіти на пневмонію, запальні процеси тощо.
— У народі існує така приказка, що «всі хвороби від нервів і лише одна — від кохання».
— Це, звичайно, жарт, однак у принципі доля правди тут є. Я хочу сказати про те, чим я займаюся — пухлинами головного мозку. Вони, наприклад, можуть виникати після якогось запального процесу. Хоча, звичайно, є і вірусна етіологія на ґрунті вірусних чинників, дії різноманітних радіохвиль і т. д. Запалення є одним із провідних факторів, який призводить до розвитку пухлини.
Чому я про це говорю? Оскільки коли займається лікуванням хілер, він у першу чергу впливає на свідомість людини, на його психіку. І, без сумніву, цей вплив дуже сильний. Давайте задумаємося — чи можна, впливаючи на психологію людини, вилікувати деякі хвороби? Звичайно. За допомогою гіпнозу лікують хворих на алкоголізм, затятих курців, наркозалежних.
Я — хірург, реаліст, уже життя оперую — знаю, як з’являється пухлина, як вона росте, як її можна видалити. Проте я не заперечую того, що є ще якийсь духовний початок, котрий людський розум ще не може осягнути. Запитайте вченого, астронома, як він уявляє, де закінчується Всесвіт. Він не дасть вам відповіді на це запитання. Бо ми цього не можемо зрозуміти.
— Кажуть, що ті люди, які глибоко задумуються над цією теорією, можуть збожеволіти.
— Звісно, бо це явище нормальна людина не в змозі усвідомити. Для нас мікроби — це величезний мікросвіт. Існує припущення, що є ще більш довершений макросвіт, для якого ми є таким ось мікросвітом — наша планета, Галактика...
— Іноді в сучасних наукових судженнях з’являється думка, що людина вічна. Ваша точка зору з цього приводу?
— Авжеж, по-своєму вічна! Адже коли людина йде з життя, то вона переходить у нову енергію. А це — нові атоми, електрони, протони і т. д. Пізніше виходять молекули, з них — білки, утворюються ДНК, і вже отримуємо якусь нову сутність. Або рослину, або ще щось. Тому і говориться про вічність світу. Проте хтось же керує всім цим процесом, який настільки продуманий, що людський розум не може всього цього осягнути. Очевидно, існує якась глобальна енергія, однак, як я уже зазначав, це поки що поза людським розумом.
— Відомий радянський учений, доктор наук, фізик і математик О. Тупіцин першим із вітчизняних учених зумів математично довести, що «Всесвіт, а разом із ним і людина створені Розумом, значно могутнішим, аніж наш, а саме Богом». Такої ж думки дотримуються лауреати Нобелівської премії Джордж Уейлд, Вільям Макрі.
— У природі існує те, чого ми не можемо пояснити. Я припускаю, що є якась всевишня сила, але, без сумніву, вона не в образі людини.
— Ви як хірург більше за інших людей бачите сіру речовину, тобто ту сутність, яка породжує думки, передає їх на відстань, робить людину людиною.
— Сам мозок — це така собі біологічна маса, таємницю якої ще досі не розгадали. Напевно, це завдання майбутніх поколінь учених. Утім, повернімося до історії з хілером. Приходить такий ось пацієнт до нього, припустимо, з болями у черевній порожнині. Але ж необов’язково, щоб у нього була пухлина, камінь. Це може бути елементарний гастрит, панкреатит. Хілер, впливаючи на його психіку, може вивести на новий психологічний рівень, і пацієнт позбавляється від своєї хвороби. Тим паче, що він дуже вірить у це.
Та, на мій погляд, у роботі цих спеціалістів є багато фокусництва, тому що ви, коли дивитеся номери артиста-фокусника на сцені, вірите йому. Бо бачите, як у нього з-під хустини на столі, де за мить ще нічого не було, вилітає голуб, з’являється кролик. Так ось, моя думка, що саме такі фокуси є і в деяких показових операціях філіппінських хілерів. Хоч я вже говорив: певні хвороби можуть лікуватися за допомогою психологічного впливу.
— Тобто операції нібито видалення якогось хворого органа, котрі проводяться при багатьох свідках, — це фокус?
— Із моєї точки зору, це — вміння цілителів саме так впливати на психіку людей.
— Гарольд Шерман — відомий англійський учений — висунув дуже цікаву гіпотезу про електромагнітну природу філіппінського феномена. Він вважав, що хілер під час операції аж ніяк не розрізає тканини. Він її розділяє методом поляризації. Іншими словами, кліткова тканина зі знаком «+» відділяється від тканини зі знаком «-». У результаті видаляється пухлина, а сама тканина ніби сходиться знову, не лишаючи ніяких слідів. Проте головним при лікуванні є не сама операція, а робота цілителя з духовною енергією. І ще найсуттєвіше: не порушити тиші під час цього дійства.
Ви — хірург, який провів за своє життя тисячі операцій. Як Ви ставитеся до такого твердження?
— Я не згоден із даною думкою і посилатися на якогось ученого щодо пояснення цієї теорії недоречно.
Що стосується безкровних операцій. Я вам як спеціаліст скажу, що тканини, які є в організмі, змістити і безкровно зайти в них, не пошкодивши, нереально. Тому говорити, що хілер якось впливає на тканину, робить безкровні операції, не можна. Мене як ученого часто запитують про цей феномен. Дуже цікаве явище. Хотілося б побачити все це на власні очі, ось тоді б я здогадався, як усе це робиться (як у того фокусника), або й не здогадався. Бо таємницю багатьох фокусів людство не знає. Було б добре створити з учених цілу делегацію і поїхати подивитися на все те, що демонструють філіппінські хілери. Можливо, ми тоді більше знали б, як краще лікувати людей, зрозуміли хоча б частину їхньої таємниці.
— Як Ви думаєте як учений, чи існує душа у людини? Якщо це так, то що це за субстанція?
— Я думаю, що вона існує у вигляді енергії, хоча, напевно, знаходиться у Всесвіті. Бо ми дотепер не знаємо, що собою являє душа людини. І що найцікавіше: ми у душі всі: і старше покоління, і молодше — завжди молоді.
— Свого часу Ви побували у Тибеті. Чому саме туди направили свої стопи?
— Мене туди чомусь дуже тягнуло. Тому і вирішив з групою своїх однодумців відвідати це загадкове місце на нашій планеті. Коли почали підніматися до палацу Далай-лами, у всіх нас дуже боліла голова. Це пояснювалося значно розрідженим повітрям. Коли долали останні метри до палацу, здавалося, все — не дійдемо! Однак, ледь переступивши поріг палацу, в якому не було ані вікон, ані дверей, відчули, як відпустили головні болі, з’явилося якесь піднесення і сила.
Ми багато ходили по палацу, оглядали все. Нам було там дуже комфортно. Але ж це була найвища точка, де всупереч усім законам природи ми мали б почуватися ще гірше! Саме в цьому місці чомусь було збудовано дивовижний палац. По ньому гуляли багато людей, роздивлялися, як у величезних чанах горіли свічки... Коли ми спускалися, у нас знову почали боліти голови.
Її Величність Природа ще міцно тримає у своїх невидимих руках таємниці Всесвіту. Проте іноді на мить відкриває її завісу, щоб показати людству свою силу.

Валентина СКОРОПАДСЬКА, заслужений журналіст України
також у паперовій версії читайте:
  • ЩОРОКУ ДЕДАЛІ БІЛЬШЕ ДІТЕЙ ВТРАЧАЮТЬ ЗДОРОВ’Я ЗА КОМП’ЮТЕРОМ
  • КОЖЕН ТРЕТІЙ УКРАЇНЕЦЬ НЕХТУЄ ДОПОМОГОЮ ПСИХІАТРА

назад »»»

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».