Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2013 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА var _gaq = _gaq || []; _gaq.push(['_setAccount', 'UA-6198717-6']); _gaq.push(['_trackPageview']); (function() { var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true; ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s); })(); СПОРТ
«МЕТАЛІСТ» ЗАЛИШАЄТЬСЯ ДРУГИМ
В українській футбольній першості триває боротьба за друге місце, яке дасть можливість восени стартувати у Лізі чемпіонів. Цього разу всі три претенденти очок не втрачали. А донецький «Шахтар» тим часом зробив ще один крок до завоювання чемпіонства.

Якщо згадувати враження від осінньої частини сезону, то двома українськими командами, які найбільше приємно дивували і грою, і результатами, були «Дніпро» та «Чорноморець». І дніпропетровці, й одесити покладали на весну чималі надії, однак останні результати завдали серйозного удару по амбіціях обох колективів.
Причому доля суперників була доволі схожою: після двох перемог на старті року обидва змушені були задовольнитися одним очком у трьох наступних турах. І от тепер — особиста зустріч, яка могла би дати відповідь: хто готовий перервати невтішну серію, а для кого чорна смуга триватиме. Уже звичні для «Дніпра» кадрові проблеми цього разу компенсувалися тим, що вперше цієї весни дніпряни мали нагоду зіграти на якісному полі.
Команди розпочали без розвідки. Вже в дебюті зустрічі Фонтанелло збив Зозулю у власному штрафному, і суддя Кузьмін навіть показав на одинадцятиметрову позначку. Однак, послухавши когось з асистентів, рішення своє скасував. Чому — незрозуміло. Одесити віддали ініціативу супернику, проте не забували контратакувати. Крім того, дуже небезпечно виконували більшість своїх стандартів. Саме один із таких штрафних ударів і призвів до голу Джедже під завісу першого тайму.
Але постійний пресинг та націленість на ворота футболістів «Дніпра» не залишилися без винагороди, і невдовзі після перерви свій гол вони забили — чудову передачу Коноплянки з флангу ударом у нижній кут воріт замкнув Матеус. За нічийного рахунку дніпропетровці продовжували йти вперед і були винагороджені за свої старання. Євген Коноплянка віддав передачу на Зозулю, якого захисники «Чорноморця» залишили самого на лінії воротарського майданчика. Перший удар Романа Безотосний відбив, проте сам же Зозуля, вже лежачи на газоні, дотягнувся до м'яча і переправив його в сітку воріт — перемога «Дніпра» з рахунком 2:1.
Львівські «Карпати» мали шанси на здобуття очок у грі з київським «Динамо», але зазнали чергової невдачі. У поєдинку одного з аутсайдерів чемпіонату та претендента на Лігу чемпіонів був забитий лише один м'яч, який і визначив долю поєдинку. Насправді ж обидві команди могли закінчити цей матч із хокейним рахунком. Тільки у Ідейє було два виходи сам на сам з воротарем, які він успішно не реалізував, а ще варто згадати моменти у Гусєва. Те ж саме стосується і гри Коваля, який відбив кілька небезпечних ударів гравців «Карпат».
Очевидно, воротарі стали героями цього матчу в складі обох команд. А от якби «Карпати» були краще підготовлені фізично, можливо, їх би і вистачило на те, щоб зрівняти рахунок.
Ну і як же без суддівства? «Карпати» цілком можуть бути незадоволені роботою арбітрів. Уже на другій хвилині матчу суддя не призначив пенальті у ворота «Динамо» за гру рукою у штрафному майданчику Домагоя Віди. Ближче до завершення першого тайму Віда збив у власному штрафному майданчику Кополовця, і рефері Ярослав Козик знову ніяк не відреагував.
Харківський «Металіст» не дозволив київському «Динамо» довго знаходитися на другому місці. Підопічні Мирона Маркевича з рахунком 4:1 розгромили полтавську «Ворсклу». Причому вже з 24-ї хвилини «Металіст» грав у меншості. За гру рукою був вилучений Бланко. До того ж він заробив пенальті у власні ворота, яке реалізував Буднік. Це був єдиний гол господарів у цьому матчі.
Харківська команда у меншості заграла ще більш потужно і розірвала захист господарів. Рахунок 1:1 протримався до останніх хвилин тайму. Потім протягом двох хвилин «Металіст» ще двічі вразив ворота Долганського. У голкіпера «Ворскли» в цій грі була можливість встановити особистий антирекорд за кількістю пропущених м'ячів, але йому відверто пощастило. У другому таймі Долганському ще раз довелося витягувати м'яч із сітки власних воріт. У Хав'єра вийшов відмінний удар у дев'ятку воріт «Ворскли».
А що ж господарі, які грали в більшості? «Ворскла» виявилася абсолютно безпорадною як в атаці, так і в захисті. Складалося враження, що саме господарі грають у меншості, причому як мінімум удев'ятьох. На останніх хвилинах гри «Металіст» міг забити і п'ятий м'яч, але після удару Едмара м'яч влучив у поперечину. «Ворскла» більше не пропустила, а «Металіст» же вкотре довів, що є головним претендентом на друге місце.
Донецький «Шахтар» ще не може офіційно святкувати чемпіонство. Єдина команда, яка відтерміновує трімф «гірників», — «Металіст». У матчі із «Зорею» Мірча Луческу дав перепочинок лідерам команди. На лаві запасних весь матч так і просиділи Кучер і Степаненко. Тайсон та Едуардо вийшли у другому таймі, Ракицький — дискваліфікований, тому відіграв напередодні за молодіжний склад, а Шевчука не було і там.
Воно і не дивно, адже чемпіонство від «помаранчево-чорних» уже нікуди не подінеться. Можливо, саме через відсутність згаданих виконавців «Шахтар» не був схожий на себе у першому таймі. Інколи навіть були серйозні провали у центрі. Але гравцям «Зорі» не вистачало впевненості у власних силах.
У перерві Луческу вказав своїм хлопцям на недоліки, і ті заграли значно гостріше. Щоправда, позаду донеччани також залишали простір, яким так і не скористалися гості. «Зоря» на «Донбас Арені» намагалася втримати нулі на табло. Не вистояли. Не вистачило якихось десять хвилин.
Спочатку Кравцов після подачі кутового відкрив рахунок, а далі «Зоря» розвалилася. Розумів це і головний тренер луганчан Юрій Вернидуб. Після першого пропущеного м'яча на його обличчі можна було прочитати, що команда приречена. А добивали «чорно-білих» Мхітарян і Луїс Адріано. У підсумку «Зоря» програла розгромно, а могла розраховувати бодай на нічию. Тому результат є досить нелогічним. Утім, у футболі, як кажуть, цього компонента шукати не варто.

Результати матчів 24-го туру:
«Волинь» (Луцьк) — «Іллічівець» (Маріуполь) — 0:2
Голи: 0:1 — Полянський (61), 0:2 — Ордець (71)
«Чорноморець» (Одеса) — «Дніпро» (Дніпропетровськ) — 1:2
Голи: 1:0 — Джедже (37), 1:1 — Матеус (55), 1:2 — Зозуля (90)
«Кривбас» (Кривий Ріг) — «Таврія» (Сімферополь) — 2:0
Голи: 1:0 — Шершун (37), 2:0 — Самодін (40)
«Шахтар» (Донецьк) — «Зоря» (Луганськ) — 3:0
Голи: 1:0 — Кривцов (81), 2:0 — Мхітарян (89), 3:0 — Л. Адріано (90+2)
«Карпати» (Львів) — «Динамо» (Київ) — 0:1
Гол: 0:1 — Ідейє (64)
«Говерла» (Ужгород) — «Металург» (Запоріжжя) — 2:0
Голи: 1:0 — Макаренко (64), 2:0 — Нестеров (79, автогол)
«Ворскла» (Полтава) — «Металіст» (Харків) — 1:4
Голи: 0:1 — Вільягра (24), 1:1 — Буднік (25, пен), 1:2 — Крістальдо (44), 1:3 — Малос (45+1), 1:4 — Хав'єр (60)
«Арсенал» (Київ) — «Металург» (Донецьк) — 0:2
Голи: 0:1 — Дімітров (37), 0:2 — Дімітров (53)
також у паперовій версії читайте:
  • СЕВАСТОПОЛЬСЬКИЙ ПІВФІНАЛ
  • КОМФОРТНА ЛІГА УКРАЇНСЬКОГО ХОКЕЮ
  • ТАКА СИЛЬНА СЛАБКА СТАТЬ

назад »»»

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».