Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2013 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА var _gaq = _gaq || []; _gaq.push(['_setAccount', 'UA-6198717-6']); _gaq.push(['_trackPageview']); (function() { var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true; ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s); })(); ART-МОЗАЇКА
ВИСТАВКА «НАЇВНОЇ» ХУДОЖНИЦІ
У Львівській галереї «Зелена канапа» відкрито персональну виставку Вікторії Проців «Коли трави були вищі за нас», повідомляє gazeta.ua. Молода художниця працює в ілюстративній за стилістикою авторській техніці графічного живопису по тканині.
Теми її робіт — дитинство, тому часто шанувальники називають її «наївною» художницею. Герої — діти у різних життєвих ситуаціях, на природі, у казковому світі. Раніше художниця на картинах завжди зображувала дівчаток, полюбляла малювати казкових красунь із квітами. А зараз виховує синочка, тому на цій виставці є кілька робіт із хлопчиками. Каже, малюк дає їй натхнення. Мисткиня дуже уважно промальовує деталі картини — кожну квіточку, травинку, волосся персонажів.

Вікторія Проців навчалася у Львівській академії мистецтв, виросла у творчій атмосфері. Обоє батьків — художники.
Триватиме виставка до 28 квітня.

У КИЄВІ ПРЕДСТАВИЛИ ТВОРИ ЖАКА ШАПІРО
У рамках Французької весни в Національному художньому музеї України до 4 травня триватиме виставка відомого художника Паризької школи Жака (Якова) Шапіро (1887–1972), повідомляє ridna.ua. В експозиції представлено 60 полотен із приватних колекцій разом з фотографіями, які простежують творчий шлях художника. Також відбудеться низка зустрічей, присвячених його життю і творчості.
Яків Шапіро народився в Російській імперії в місті Дінабург (сучасна територія Латвії), навчався живопису в Харкові та Києві. Потім художник жив у Санкт-Петербурзі, де працював декоратором зі Станіславським і Вахтанговим. 1925-го він переїхав до Парижа і, як і багато інших художників, зупинився в резиденції Ла Руш, де було кілька десятків майстерень. Пізніше Шапіро об’єднає в один твір серію розповідей про повсякденне життя художників із різних куточків світу і буде боротися разом із Марком Шагалом проти знищення цієї резиденції в кінці 60-х років.
Зараз частина полотен митця зберігається у Музеї сучасного мистецтва Парижа.
також у паперовій версії читайте:
  • СТО НАЙКРАЩИХ СКУЛЬПТУР СВІТУ
  • «РОЗМАЛЬОВКА» ТІСТОЛА— ТОП-ЛОТ АУКЦІОНУ
  • КАРИКАТУРА, ЩО ЗМУШУЄ ЗАМИСЛИТИСЬ
  • ШКОЛА-СТУДІЯ МОЗАЇКИ У СОФІЇ КИЇВСЬКІЙ
  • ФОТОГРАФІЇ З ХИМЕРНИМИ ФІГУРАМИ ЗІ СВІТЛА
  • СНОВИДІННЯ НАЯВУ
  • ДИТЯЧЕ «ЄВРОБАЧЕННЯ» ВІДБУДЕТЬСЯ У ЛИСТОПАДІ
  • СТОЛИЧНА ГАЛЕРЕЯ ПРЕЗЕНТУЄ «ІНТОНАЦІЇ»

назад »»»

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».