Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2013 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА var _gaq = _gaq || []; _gaq.push(['_setAccount', 'UA-6198717-6']); _gaq.push(['_trackPageview']); (function() { var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true; ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s); })(); РОЗМАЇТТЯ
«СТРІЛИ АМУРА І НЕ ТІЛЬКИ...»
У Донецькому обласному краєзнавчому музеї відкрилася виставка «Стріли амура і не тільки...», повідомляє Укрінформ. Тут представлено понад 200 мисливських, ритуальних, військових стріл — від давніх до сучасних.

Це — перша спільна виставка Донецького обласного краєзнавчого музею і відомого донецького колекціонера Валентина Тищенка. Велику частину колекції складають реконструйовані стріли давніх і середньовічних культур Євразії. В експозиції є також унікальні справжні стріли із зібрання Тищенка та з фондів музею.

КОЛЕКЦІЯ СТАРИХ ЛИСТІВОК
Понад тисячу старовинних листівок зібрав 62-річний Юрій Меліхов, колекціонер із Полтави, повідомляє gazeta.ua. Двісті з них показали у тамтешньому Музеї Івана Котляревського на виставці «Чарівна жінка модерну». Ідея нинішньої експозиції — жінка в мистецтві кінця XIX — початку ХХ ст.
Колекціонер поділив виставку на три частини. В першій підібрав листівки з жіночими портретами у стилі модерн. У другій — мініатюри з повсякденного життя, портрети відомих дам — Марії Заньковецької, Віри Холодної. В третій — сатиричне зображення слабкої статі. Наприклад, жінка тримає чоловіків у пташиній клітці.
Юрій збирає листівки понад 30 років. Щоб не вигоріли, зберігає у спеціальних альбомах і закритих коробках. Купує їх на базарах, через інтернет й обмінює в інших колекціонерів. Одна листівка може коштувати до 200 дол. Має збірки карток, присвячених Першій світовій війні, революції 1917 року, російсько-японській війні.

також у паперовій версії читайте:
  • МАНДРИ
  • СТАТИСТИКА
  • РЕКОРДИ
  • ЗНАЙ НАШИХ!
  • ФАКТ
  • ЦІКАВА ПЛАНЕТА

назад »»»

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».