Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2013 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА var _gaq = _gaq || []; _gaq.push(['_setAccount', 'UA-6198717-6']); _gaq.push(['_trackPageview']); (function() { var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true; ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s); })(); СПОРТ
«ДИНАМО» ВИХОДИТЬ НА ДРУГЕ МІСЦЕ
22-й тур української футбольної Прем'єр-ліги відзначився непоступливістю суперників, несподіваними результатами та рекордом за кількістю вилучень. Не обійшлося й без втрат очок двох команд, які претендують на срібні нагороди.

Центральний матч туру відбувся в Одесі, де місцевий «Чорноморець» зустрічався з київським «Динамо». Напередодні поєдинку наставник одеситів Роман Григорчук мав серйозні проблеми зі складом. Не могли вийти на поле проти «Динамо» відразу двоє виконавців основи — Франк Джа Джедже та Еліс Бакай. І все-таки цікаво було побачити, що ж його підопічні зможуть показати в протистоянні з «Динамо». Як виявилося, нічого «Чорноморець» показати не зміг.
За весь матч запам'яталися лише два кутові у другому таймі. Спочатку Шацьких пробив над поперечиною, а потім Фонтанелло повз стійку. І все. Це все, що «моряки» створили біля володінь Коваля. В основному ж були дальні передачі у розрахунку на Бурдужана. Лучіан цю боротьбу Хачеріді та Віді програвав. Єдиний момент, за який може зачепитися «Чорноморець»,— це суперечка Хачеріді та Бурдужана на 16-й хвилині. Одесит упав у боротьбі з Євгеном, після чого почав апелювати до арбітра. Захисник відповів по-своєму — підійшов і штовхнув ногою Лучіана, який на той момент лежав на газоні. Арбітр зустрічі Анатолій Абдула залишив цей момент поза увагою (рішення Контрольно-дисциплінарного комітету Федерації футболу України з цього питання було прийнято після підписання номера до друку).
Загалом у першому таймі практично не було небезпечних моментів. Було більше боротьби в центрі поля та порушень правил. А от щойно почалася друга половина, як «Динамо» повело в рахунку. Гусєв з Аруною розіграли швидку комбінацію, Гармаш пропустив м'яч на Олега, не втрутившись у задуми партнерів, і Гусєв невідпорно пробив у кут воріт. А на 71-й хвилині Ярмоленко, красиво обігравши двох захисників у штрафному майданчику, зняв усі питання про переможця. Тож досить спокійно «Динамо» вивезло з Одеси три очки.
Львівські «Карпати» не змогли на власному полі взяти очки в поєдинку проти «Шахтаря». Матчі «Шахтаря» викликають інтерес в плані того, за скільки турів до завершення чемпіонату команда Мірчі Луческу офіційно оформить своє четверте поспіль чемпіонство. Проте «Карпати» завжди грали проти гірників з особливим натхненням. Так розпочинався і цей поєдинок.
Львів'яни з усіх сил намагалися ні в чому не поступатися супернику, однак на 33-й хвилині провал в обороні завершився для команди Костова класичною фланговою атакою гірників із результативним завершенням. Після цього м'яча «Шахтар» почав грати спокійніше, а «Карпатам» не залишалося нічого іншого, як шукати шляхи до воріт Каніболоцького. І наприкінці тайму «левам» це вдалося.
При подачі з кутового помилився на виході молодий голкіпер, метушнею у штрафному скористався Жовтюк, який і пробив у стійку. Після цього м'яч прокотився по лінії воріт, звідки його і виніс Шевчук. Арбітр спочатку взяття воріт не зафіксував, але з підказки свого асистента гол таки було зараховано.
Гравці «Шахтаря» намагалися щось довести суддівській бригаді, а потім залишили цю марну справу і швиденько забили другий м'яч. Після подачі кутового Ракицький ударом із відскоком від газону відправив шкіряного у сітку воріт Богатінова. На цьому перша половина гри була завершена.
На другий тайм «Карпати» вийшли ще більш заряджені на ворота суперника, проте черговий провал в обороні завершився для команди вилученням. Молодий Жовтюк, який став майже героєм першого тайму, зіграв прохід Адріано. Арановський вирішив показати гравцеві пряму червону картку, хоча в цьому епізоді можна було обійтися й жовтою. Після цього епізоду нерви не витримали у львівської публіки, яка закидала гравців «Шахтаря» весняними сніжками.
Зусиллями лідерів «Карпат» публіка була вгамована, проте, як виявилося, не на довго. Через десять хвилин Даушвілі підіграв собі рукою, і арбітр показав йому жовту картку, яка стала для нього другою. Трибуни були вкрай незадоволені таким рішенням, тому на лаву запасних «Шахтаря» полетіли вже не сніжки, а пляшки та інші предмети. Суддя навіть збирався завершити матч, проте, порадившись зі своїми колегами, вирішив дати командам дограти поєдинок. У меншості «Карпати» взагалі нічого не могли запропонувати суперникові, і навіть вилучення Тейшейри на останніх хвилинах їм ніяк не допомогло.
Продовжується невдала серія дніпропетровського «Дніпра». Після поразки від «Кривбасу» дніпропетровці не змогли взяти максимум очок ще й у Луцьку.
І знову не обійшлося без кількох неоднозначних епізодів за участі арбітра, причому претензії до Сергія Бойка, ймовірно, пред'являтимуть і гості, і господарі. Спершу ображеними себе відчули саме «дніпряни», які згадуватимуть судді непризначення пенальті за падіння Селезньова у дебюті зустрічі та, звичайно, вилучення Дугласа й 11-метровий у ворота Лаштувки, з якого «Волинь» відкрила рахунок.
А вболівальники команди з Луцька можуть посперечатися, чи тягнув фол Шикова на пряме вилучення (щодо двох жовтих карток для Ізворану, перша з яких — за розмови в епізоді з пенальті, а друга — за зрив небезпечної контратаки, питань бути ніби не повинно). Загалом, про жоден із цих епізодів не можна впевнено сказати, що Бойко прийняв неправильне рішення, але вберегти футболістів від зайвих нервів та втримати гру у спокійному руслі він не зумів. Хоча свій гол Селезньов і Джуліано створили, коли перший красиво обіграв захисника і віддав передачу, а другий не розгубився після блокування свого удару і холоднокровно добив м'яча у ворота. Тож нічия 1:1, і березень для прихильників «Дніпра» закінчився черговим ударом по лігочемпіонівських амбіціях.
Після фінального свистка матчу «Кривбас» — «Металіст» довелося навіть трохи пожалкувати, що в наступному турі криворіжці не грають із «Шахтарем». Хтозна, можливо команда Тарана спромоглася б на своєрідний рекорд — відібрати очки у всіх чотирьох флагманів українського футболу поспіль. Після важкої перемоги над «Говерлою» команда Маркевича не прийшла до тями, а «Кривбас», який набрав відмінний хід у весняній частині чемпіонату, двічі просити не треба. У матчі проти бронзового призера господарі поля хоч і практикували так званий «Сталінград», однак і самі залюбки йшли в атаку.
Одна з них на 15-й хвилині закінчилася взяттям воріт Горяїнова — Бартулович подав зліва, голкіпер харківського клубу відбив м'яч перед собою, і Володимир Прийомов відкрив рахунок. У дебюті другого тайму Хав'єр дав гостям надію на три очки — лідер атак «Металіста» підрізав м'яч у сітку воріт після прострілу Соси. Після цього підопічні Маркевича за майже 40 хвилин так і не довели справу до реального загострення. Ця подача коштувала «Металісту» другого місця, на яке повернулося київське «Динамо».

Результати матчів 22-го туру:
«Ворскла» (Полтава) — «Зоря» (Луганськ) — 0:0
«Говерла» (Ужгород) — Іллічівець (Маріуполь) — 1:1
Голи: 0:1 — Фомін (14), 1:1 — Лисенко (54)
«Металург» (Донецьк) — «Металург» (Запоріжжя) — 2:0
Голи: 1:0 — Траоре (8), 2:0 — Нельсон (90)
«Арсенал» (Київ) — «Таврія» (Сімферополь» — 1:1
Голи: 1:0 — Богданов (82, пен.), 1:1 — Гаджиєв (90+4)
«Карпати» (Львів) — «Шахтар» (Донецьк) — 1:2
Голи: 0:1 — Тейшейра (31), 1:1 — Жовтюк (44), 1:2 — Ракицький (45+2)
«Чорноморець» (Одеса) — «Динамо» (Київ) — 0:2
Голи: 0:1 — Гусєв (47), 0:2 — Ярмоленко (71)
«Волинь» (Луцьк) — «Дніпро» (Дніпропетровськ) — 1:1
Голи: 1:0 — Бікфалві (22, пен.), 1:1 — Джуліано (45+1)
«Кривбас» (Кривий Ріг) — «Металіст» (Харків) — 1:1
Голи: 1:0 — Прийомов (17), 1:1 — Хав'єр (56).
також у паперовій версії читайте:
  • ЛІГА ЧЕМПІОНІВ ІНТРИГИ НЕ ЛЮБИТЬ
  • БІАТЛОННА «ЗАКАТКА»

назад »»»

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».