Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2013 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА var _gaq = _gaq || []; _gaq.push(['_setAccount', 'UA-6198717-6']); _gaq.push(['_trackPageview']); (function() { var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true; ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s); })(); СОЦІАЛЬНА ПОЛІТИКА
УРЯДОМ ПРИЙНЯТО ПАКЕТ РІШЕНЬ ІЗ СОЦІАЛЬНИХ ПИТАНЬ
На засіданні Кабінету Міністрів України, що відбулося 13 березня цього року, було ухвалено 11 соціальних рішень. Про це під час прес-конференції повідомила міністр соціальної політики України Наталія Королевська.

Загалом ці рішення стосуються понад двох мільйонів громадян, а на їхню реалізацію з державного бюджету та фондів соціального страхування буде спрямовано понад 2 млрд грн.
На засіданні уряду багато уваги було приділено питанням соціальної політики і захисту найуразливіших верств населення. Загалом було ухвалено 11 соціальних рішень, що є своєрідним рекордом протягом останнього часу, відзначила міністр.
Ухвалені рішення — це частина пакета з понад 70 соціальних пропозицій Мінсоцполітики, котрі напрацьовувалися з початку року.
Зокрема, було підтримано законопроект «Про державну допомогу сім’ям з дітьми», яким передбачено збільшити щомісячну допомогу для дітей-сиріт з інвалідністю на 894 грн — з 2420 до 3314 грн.
У сфері зайнятості уряд затвердив порядок компенсації 50% єдиного соціального внеску роботодавцям, які створюють нові високооплачувані робочі місця. «За попередніми оцінками, прийняття цієї норми стимулюватиме додаткове створення понад 70 тис. високооплачуваних нових робочих місць на рік. Компенсація коштів підприємцям відбуватиметься з 2014 р.»,— повідомила міністр.
Найбільше рішень (вісім) було ухвалено щодо посилення соціального захисту найбільш уразливих категорій громадян — інвалідів, ветеранів, з малозабезпечених сімей.
З-поміж них — підвищення мінімальних пенсій інвалідам війни ІІ–ІІІ груп та учасникам бойових дій, яким виповнилося 85 років. З 1 травня 2013 р. у жодного учасника бойових дій у період Великої Вітчизняної війни, якому виповнилося 85 років, пенсія не може бути меншою від 2548 грн, зауважила міністр.
Також збільшено щорічну одноразову грошову допомогу до 5 травня на 2013 р. ветеранам війни та жертвам нацистських переслідувань — у середньому на 10%. Наприклад, інвалідам війни І групи передбачається виплатити одноразову допомогу в розмірі 2415 грн, тобто на 215 грн більш ніж у 2012 р. На ці потреби у бюджеті заплановано 821,3 млн грн, наголосила Н. Королевська.
Ще одним рішенням уряду посилено соціальний захист осіб, які постраждали на виробництві: «З березня 2013 р. щомісячні страхові виплати потерпілим на виробництві зростуть у середньому на 180 грн — з 1210 до 1390 грн».
Серед інших ухвалених рішень Н. Королевська виокремила спрощення порядку надання субсидій. Відтепер люди матимуть можливість брати довідки про доходи в одному місці — в Пенсійному фонді.
«Сьогоднішнє рішення щодо спрощення отримання субсидій — не останнє. Наша мета — перехід до автоматизації процесу надання субсидій шляхом отримання в електронному вигляді інформації про доходи працюючих осіб від Пенсійного фонду без участі громадян», — зазначила вона.
також у паперовій версії читайте:
  • ЗАБОРОНИТИ ФІНАНСОВІ ПІРАМІДИ
  • РИНОК ПРАЦІ
  • ЦІНИ І ТАРИФИ
  • ДОПОМОГА ПРИ НАРОДЖЕННІ ДИТИНИ ЦЬОГО РОКУ СТАНОВИТИМЕ МАЙЖЕ 31 ТИС. ГРИВЕНЬ
  • «ВИБІЛЮВАННЯ» ТІНЬОВИХ ЗАРПЛАТ МОЖЕ СПРИЧИНИТИ СПЛЕСК БЕЗРОБІТТЯ

назад »»»

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».