Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2013 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА var _gaq = _gaq || []; _gaq.push(['_setAccount', 'UA-6198717-6']); _gaq.push(['_trackPageview']); (function() { var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true; ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s); })(); УКРАЇНА І СВІТ
НОВИЙ ПАПА РИМСЬКИЙ ЗІЙДЕ НА ПРЕСТОЛ 19 БЕРЕЗНЯ
У середу увечері конклав обрав новим Папою Римським аргентинського кардинала Хорхе Маріо Бергольо, який узяв ім'я Франциск.
Новий Папа зійде на папський престол 19 березня, коли відбудеться церемонія інтронізації. До цього моменту він проведе аудієнцію з усіма кардиналами, а також недільну службу Angelus.

Архієпископ Буенос-Айреса, 76-річний Хорхе Маріо Бергольо, народився в Аргентині 17 грудня 1936 р. у родині італійського іммігранта, залізничного робітника. Він молодший із п'яти дітей. У молодості викладав літературу, філософію і теологію в католицьких коледжах, був професором і ректором семінарії.
Як повідомляє «Українська правда» з посиланням на Релігійно-інформаційну службу України, глава Української греко-католицької церкви патріарх Святослав (Шевчук) розповів, що «новообраний Папа Франциск є вихованцем нашого священика Степана Чміля, який тепер похований у базиліці Св. Софії в Римі. Нинішній Папа, а тоді студент Салезіянської школи, щодня раненько, поки ще всі хлопці спали, прислуговував о. Чмілю під час Служби Божої», — каже патріарх Святослав.
Він також стверджує, що новообраний Папа Римський добре знає ситуацію в Українській греко-католицькій церкві.
«Він добре знає наш обряд і навіть пам'ятає нашу літургію. Востаннє я його відвідував, коли прощався з Аргентиною, від'їжджаючи до України, і просив, щоб він дав свої свідчення для беатифікаційного процесу о. Степана Чміля, на що він радо погодився. Отож Святійший Отець дуже добре знає і про нашу Церкву, і про нашу літургію та обряд, про нашу духовність», — повідомив глава УГКЦ.
«І я як молодий єпископ робив свої перші кроки в цьому служінні під його оком та з його допомогою. Тому, я гадаю, ми справді будемо мати в його особі того Святійшого Отця, який дбатиме про нашу Церкву. І я сподіваюся, що із цим Папою на нас чекають дуже гарні події в майбутньому»,— переконаний патріарх Святослав.
Глава УГКЦ описує нового понтифіка як надзвичайно скромну людину і великого інтелектуала.
також у паперовій версії читайте:
  • У КИТАЇ ОБРАЛИ ГЛАВУ ДЕРЖАВИ
  • У ЄВРОПАРЛАМЕНТІ РАДЯТЬ «ПРИПИНИТИ ЦЮ САМОГУБНУ ВІЙНУ»

назад »»»

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».