Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2013 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА var _gaq = _gaq || []; _gaq.push(['_setAccount', 'UA-6198717-6']); _gaq.push(['_trackPageview']); (function() { var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true; ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s); })(); КУЛЬТУРА
«ОСКАР» ЗНАЙШОВ СВОЇХ ВОЛОДАРІВ
У Лос-Анджелесі відбулася 85-та церемонія вручення кінопремії «Оскар», повідомляє bbc.co.uk. Американська академія кіномистецтв провела її в театрі Dolby центру Hollywood & Highland. Шоу транслювали в прямому ефірі телеканалу ABC на 225 країн світу.

Головну премію — «Найкращий фільм року» — отримав політичний трилер Бена Аффлека «Операція «Арго», що розповідає про порятунок американських заручників у Ірані (заснований на реальних подіях 1979 року). Окрім цього, у стрічки — ще дві статуетки: за «Найкращий монтаж» і «Найкращий адаптований сценарій».
Найкращим режисером оголошено Енга Лі, який зняв фільм «Життя Пі». «Оскар» у номінації «Найкраща актриса» завоювала Дженніфер Лоуренс («Мій хлопець — псих»), а найкращим актором назвали Деніела Дей-Льюїса («Лінкольн»). А в номінації «Найкращі ролі другого плану» перемогли актор Крістоф Вальц («Джанго звільнений») і Енн Хетеуей («Знедолені»). Картина «Любов» Міхаеля Ханеке отримала золоту статуетку як «Найкращий фільм іноземною мовою». У категорії «Найкращий анімаційний фільм» перемогу здобула стрічка «Хоробра серцем».
За «Найкращий оригінальний сценарій» відзначили Квентіна Тарантіно («Джанго звільнений»). «Оскар» у номінації «Найкраща операторська робота» завоював Клаудіо Міранда («Життя Пі»). За «Найкращий саундтрек» нагороджено Майкла Данну («Життя Пі»). Найкращою піснею до фільму кіноакадеміки визнали Skyfall з фільму «007: Координати «Скайфолл», яку виконала британська співачка Адель.
також у паперовій версії читайте:
  • «БАЯДЕРКА» НА СЦЕНІ НАЦІОНАЛЬНОЇ ОПЕРИ: НОВА ВЕРСІЯ
  • ЛЮБОВНА ІСТОРІЯ ЧИ ТРИЛЕР?

назад »»»

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».