Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2013 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА var _gaq = _gaq || []; _gaq.push(['_setAccount', 'UA-6198717-6']); _gaq.push(['_trackPageview']); (function() { var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true; ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s); })(); СПОРТ
ПРОГРЕС УКРАЇНЦІВ
Ще одна гонка «Дакара» стала історією. Хоча після завершення цьогорічного марафону, який фінішував минулої суботи в столиці Чилі — Сантьяго — українська команда «Сікст Юкрейн» не потрапила до «топ-10» в абсолютному заліку, але значно перевершила здобутки минулих років.

Здолавши більш ніж вісім тисяч кілометрів, розділених на 14 етапів, екіпаж Нестерчука/Дем’яненка на «Міцубісі Л-200» у підсумковому протоколі посів 26-ту позицію. Нагадаємо, що кращим результатом на попередніх рейдах було 35-те місце позаминулого року.
Водночас у рейтингу Т1 прототипiв (а не заводських команд) пілот Вадим Нестерчук посiв мiсце у першiй десятцi. А от «абсолют» у класі позашляховиків виграв Стефан Петерансель на «Міні», ставши 11-разовим переможцем «Дакара». Після того, як рано зiйшли з траси Карлос Сайнс i Насер Аль-Аттія, боротьби в заліку позашляховиків практично не було.
Зазначимо, що два екіпажі російської G-Force з українцями-штурманами на борту,— Володимир Васильєв/Віталій Євтєхов і Борис Гадасін/Олексій Кузьмич — у підсумку показали 16-й і 21-й результат відповідно.
Цікаво, що доїхати до фінішу екіпажу Васильєва/Євтєхова допомагав «Міцубісі» Нестерчука, який, жертвуючи своїм часом, на тросі тягнув до зони нейтралізації «паралізований» заблокованою коробкою передач російський прототип.
У заліку «двоколісних коней» другий рік поспіль не було рівних Сірілю Депре на «КТМ». Загалом француз виграв свій п’ятий «Дакар». Натомість російський екіпаж Едуарда Ніколаєва на «КамАЗі» вперше піднявся на «золоту» сходинку подіуму. Водночас для команди Камського автомобільного заводу загалом — це 11-й тріумф на легендарному рейді.
також у паперовій версії читайте:
  • ШЛЯХ НА ЄВРО— ЧЕРЕЗ ШВЕЙЦАРІЮ І ХОРВАТІЮ
  • ПЕРШИЙ ІСПИТ МИХАЙЛА ФОМЕНКА
  • УКРАЇНКА ВІДЗНАЧИЛАСЯ НА «ТУРНІРІ ДЖОКОВИЧА»
  • НОСТАЛЬГІЯ ЗА ФІГУРНИМ КАТАННЯМ

назад »»»

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».