Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2013 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА var _gaq = _gaq || []; _gaq.push(['_setAccount', 'UA-6198717-6']); _gaq.push(['_trackPageview']); (function() { var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true; ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s); })(); СОЦІАЛЬНА ПОЛІТИКА
МІНСОЦПОЛІТИКИ ІНІЦІЮЄ РОЗРОБКУ КОНЦЕПЦІЇ СОЦІАЛЬНОГО РОЗВИТКУ УКРАЇНИ НА 2013–2023 РОКИ
При Міністерстві соціальної політики України створено Науково-експертну раду з підготовки проекту Концепції соціального розвитку України на 2013–2023 роки.

До неї, крім міністра соціальної політики Наталії Королевської, увійшли директор ДУ «Інститут економіки та прогнозування НАН України», академік НАН України Валерій Геєць, президент Центру економічного розвитку, член-кореспондент Академії технологічних наук України Олександр Пасхавер та інші.
«Ми створили при Мінсоцполітики Науково-експертну раду з найбільш авторитетних представників наукових та експертних кіл, наших соціальних партнерів, щоб системно та виважено, але у досить стислий термін підготувати проект Концепції соціального розвитку держави на 2013–2023 роки», — сказала Н. Королевська.
Серед основних пріоритетів — скорочення рівня бідності, забезпечення ефективної зайнятості населення та підвищення оплати праці, а також удосконалення системи пенсійного забезпечення і соціального захисту. За словами міністра, спільно розроблений проект буде обговорений з іншими міністерствами, профспілками, громадськістю та винесений на розгляд Кабінету Міністрів.
Під час засідання Науково-експертної ради Н. Королевська відзначила особливу гостроту соціальних питань, з якими стикається не лише Україна, а й чимало розвинутих країн світу, оскільки нині виклики соціального розвитку стали глобальними.
Характерно, що цього року експерти Всесвітнього економічного форуму в Давосі головною загрозою десятиріччя назвали соціальну нерівність — збільшення «розриву» в доходах між багатими і бідними. Отже, без стратегічного розуміння й орієнтирів соціального розвитку державна політика будуватися не може, вважає міністр.
також у паперовій версії читайте:
  • УКРАЇНСЬКИЙ РИНОК ПРАЦІ — НЕПРОЗОРИЙ
  • ПРОФСПІЛКИ ПРОПОНУЮТЬ СТВОРИТИ АЛЬТЕРНАТИВНИЙ ФОНД ПРАЦІ
  • ЧИСЕЛЬНІСТЬ БЕЗРОБІТНИХ У СВІТІ ЗРОСТАЄ
  • ОФОРМЛЕННЯ ДОПОМОГИ ПРИ НАРОДЖЕННІ ДИТИНИ– ЗА СТАРОЮ ПРОЦЕДУРОЮ
  • ЯК ОТРИМАТИ ПОДАТКОВУ ЗНИЖКУ НА НАВЧАННЯ?

назад »»»

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».