Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2013 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА var _gaq = _gaq || []; _gaq.push(['_setAccount', 'UA-6198717-6']); _gaq.push(['_trackPageview']); (function() { var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true; ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s); })(); УКРАЇНА І СВІТ
РОСІЯНИН ДЕПАРДЬЄ
Відомий французький актор Жерар Депардьє став громадянином Росії з паспортом, який офіційно вручив йому сам президент Володимир Путін. Згода Депардьє прийняти громадянство Росії стала чудовим новорічним подарунком для Путіна, за що йому стократна вдячність.

Президент Путін і його країна останнім часом мають погану пресу. У світі говорять про членів групи Pussy Riot, які, за словами самого господаря Кремля, «отримали двоєчку» за виконання антипутінської пісеньки в московському соборі. І про драконівські закони, що обмежують діяльність опозиції. І ще про Михайла Ходорковського, колишнього мільярдера, засудженого на 13 років, серед іншого, за ухиляння від податків.
А наприкінці року головною темою стала заборона усиновлення громадянами США російських сиріт. Це має бути помстою за те, що США не хочуть впускати російських державних чиновників, причетних до трагедії Сергія Магнітського, юриста фонду Херітейж Капітал, закатованого у московській в’язниці.
І на такому тлі відомий у світі артист не тільки втікає від переслідувань під крило Росії, а й називає її «країною великої демократії» і переконує, що тільки тут добре жити.
Путін, приймаючи у своїй чорноморській резиденції Депардьє, який зіграв головну роль у недавно знятому фільмі «Распутін», був просто щасливий. Це його відповідь для зарозумілого Заходу, що нагадує про Pussy Riot, сиріт, Магнітського та опозиціонерів.
Коли у 60-х роках на Заході критикували СРСР за жахливу бідність, Москва відповідала: «Але зате ми робимо ракети». Тепер Путін скаже: «Зате ми маємо Депардьє». Таких, як Депардьє, західних митців, письменників, художників чи політиків, які хвалили радянські порядки, Ленін називав «корисними ідіотами», бо, не розуміючи справжньої ситуації в СРСР, допомагали приховувати правду про неї.
Самого актора цей жест влаштував повністю, і це, напевно, надовго. І не йдеться про те, що у новій вітчизні він платитиме 13%, а не 75% податку від доходу, як у Франції. Москва вміє потурбуватися про тих, хто ховається під її крилом.
Коли Сталіну вдалося повернути з еміграції письменника Максима Горького, він подарував йому віллу в центрі Москви, дачу під столицею і резиденцію на Чорному морі. Іншому емігрантові, письменнику Олексію Толстому, забезпечив небачену в Росії розкіш. І до гостей у нього також був підхід: приймав їх так, що ці «корисні ідіоти» вихваляли СРСР. Наприклад, Бернард Шоу після візиту до Москви інформацію про голодомор в Україні, де вимирали мільйони людей, назвав фальшивою і переконував, що у Країні Рад надмір їжі.
Французькі експерти вважають, що вчинок актора може зашкодити його професійній кар’єрі. Уже після його виїзду до Бельгії 57% французів заявили в опитуванні, що від цього часу у Депардьє «негативний імідж» актора.
Утім, від французького паспорта артист також не збирається відмовлятися.
також у паперовій версії читайте:
  • ВЕЛИКА БРИТАНІЯ МАЄ ЗАЛИШАТИСЬ АКТИВНОЮ
  • КИТАЙСЬКІ ІНТЕРНАВТИ ВТРАТЯТЬ АНОНІМНІСТЬ

назад »»»

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».