Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2013 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА var _gaq = _gaq || []; _gaq.push(['_setAccount', 'UA-6198717-6']); _gaq.push(['_trackPageview']); (function() { var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true; ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s); })(); СОЦІАЛЬНА ПОЛІТИКА
ЗАЙНЯТІСТЬ ІНВАЛІДІВ ЗРОСТАЄ
На вітчизняних підприємствах постійно зростає зайнятість людей з особливими потребами.
Про це в ексклюзивному коментарі для Укрінформу сказав голова Державної служби з питань інвалідів та ветеранів Володимир Маслаков.

«В Україні спостерігається позитивна динаміка в залученні інвалідів до зайнятості. Практично щорічно їхня кількість збільшується на півтора-два відсотки. Загалом нині працює понад 600 тисяч інвалідів. Упродовж останніх років для них створено майже 11 тисяч робочих місць. Тільки минулого року безпосередньо за кошти Фонду соціального захисту інвалідів з’явилося додатково понад 300 робочих місць»,— повідомив Маслаков.
За його словами, слід очікувати пожвавлення цієї роботи і завдяки новому Закону «Про зайнятість населення», який набрав чинності від 1 січня 2013 року: «Новий закон про зайнятість створює додаткові економічні стимули для роботодавців. Їм компенсуватиметься єдиний внесок за кожного прийнятого інваліда».
Окрім того, голова держслужби розповів про інші законодавчі новації: «З метою підвищення рівня зайнятості найуразливіших категорій серед інвалідів у Верховній Раді готується до другого читання законопроект «Про внесення змін до деяких законів України щодо зайнятості інвалідів»».
Він повідомив, що такі зміни передбачатимуть низку стимулюючих механізмів для роботодавців. Зокрема, передбачено, що інваліди із психічними захворюваннями та розумовою відсталістю І та ІІ груп, інші інваліди І групи, які працюють за основним місцем роботи, зараховуються підприємству, де працюють такі інваліди, в рахунок виконання нормативу як один до двох штатних працівників. «Це ще більше мотивуватиме роботодавців працевлаштовувати таких осіб»,— зауважив Маслаков.
Окрім того, за його словами, буде розширено напрями використання коштів адміністративно-господарських санкцій та пені за невиконання нормативу робочих місць для працевлаштування інвалідів. Зокрема, планується запровадити новий напрям використання коштів — компенсація фактичних витрат, пов’язаних зі сплатою єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування за відповідну особу, але не більше одного року, в разі працевлаштування на нові робочі місця строком не менше, ніж на два роки інвалідів, зареєстрованих в установленому порядку як безробітних, та яким відповідно до законодавства не призначається допомога з безробіття.
Законопроектом також передбачається розширення напряму надання дотації роботодавцям. «Дотація повинна надаватися не тільки на створення спеціальних робочих місць, а й на створення звичайних робочих місць для працевлаштування інвалідів. Це дасть змогу залучити більшу кількість роботодавців до створення робочих місць»,— переконаний голова держслужби.

Наталія АНДРУСЕНКО, Укрінформ
також у паперовій версії читайте:
  • ПОЕТАПНЕ ПІДВИЩЕННЯ ПЕНСІЙНОГО ВІКУ ДЛЯ ЧОЛОВІКІВ-ДЕРЖСЛУЖБОВЦІВ УЖЕ РОЗПОЧАЛОСЯ
  • НАТАЛІЯ КОРОЛЕВСЬКА: МИ МАЄМО ВЧАСНО ДІЗНАВАТИСЯ ПРО ТЕМПЕРАТУРУ В СУСПІЛЬСТВІ ТА ПРИЗНАЧАТИ ПРАВИЛЬНЕ ЛІКУВАННЯ
  • «ГАРЯЧА ЛІНІЯ» ДОПОМАГАЄ БЕЗРОБІТНИМ

назад »»»

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».