Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2013 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА var _gaq = _gaq || []; _gaq.push(['_setAccount', 'UA-6198717-6']); _gaq.push(['_trackPageview']); (function() { var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true; ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s); })(); СУСПІЛЬСТВО
ЧЕРГОВЕ ПРОТИСТОЯННЯ У ПАРЛАМЕНТСЬКИХ СТІНАХ
Учора відбулося перше в новому році засідання Верховної Ради України.
Основним питанням порядку денного мало стати призначення нового голови Національного банку України. Напередодні Президент України Віктор Янукович вніс на розгляд парламенту проект постанови про призначення на цю посаду заступника голови НБУ Ігоря Соркіна.

Але не так сталося, як гадалося: опозиція заблокувала президію і трибуну Верховної Ради.
Перед блокуванням трибуни голова фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк оприлюднив вимоги опозиції до парламентської більшості та керівництва парламенту. Він зазначив, що першою вимогою є включити до порядку денного і розглянути питання про курс України на європейську інтеграцію і ухвалення відповідної постанови.
За словами А. Яценюка, другою вимогою є включення до порядку денного питання про декриміналізацію статей Кримінального кодексу України, які «були народжені ще за Сталіна, за якими засудили Юлію Тимошенко і Юрія Луценка».
А. Яценюк зауважив, що третьою вимогою є включення до порядку денного проекту закону про амністію, внесеного трьома опозиційними фракціями і який «звільняє від політичних переслідувань як Юлію Тимошенко, так і Юрія Луценка, так і ще тисячу українців, які потерпають від незаконного кримінального переслідування».
А. Яценюк також наголосив на необхідності підключення системи персонального голосування «Рада-3», що забезпечило б виконання Конституції України стосовно персонального голосування кожного народного депутата.

* * *
На момент здачі номера до друку протистояння у ВР тривало.
Слід зазначити, що подання Президента на призначення новим керівником НБУ Ігоря Соркіна очікували мало не відразу після формування чинного уряду. По-перше, тому, що саме його було призначено виконуючим обов'язки глави НБУ відразу після того, як це крісло звільнилося. А по-друге, Соркіна називали одним із найбільш наближених до Сергія Арбузова людей.
Варто підкреслити, що посада керівника Національного банку завжди вважалася надзвичайно специфічною. На відміну від керівників уряду, голів Нацбанку в Україні за всю її 21-літню історію було не так уже й багато. Ігор Соркін у разі затвердження його парламентською більшістю стане лише сьомим керівником Нацбанку.
Буквально за кілька годин до президентського подання стосовно призначення Соркіна керівником НБУ низка інтернет-сайтів поширила інформацію про те, що його батько — В'ячеслав Соркін — уже кілька років працює на посаді першого заступника начальника Департаменту з інвестицій і будівництва російського ВАТ «Газпром». Зрозуміло, представникам опозиції такі родинні зв'язки потенційного керівника українського Нацбанку не припали до душі.

[an error occurred while processing this directive]
[an error occurred while processing this directive]

[an error occurred while processing this directive]
також у паперовій версії читайте:
  • АДВОКАТ: ТИМОШЕНКО БОРЕТЬСЯ ЗА ПРАВА ВСІХ УКРАЇНЦІВ
  • ЛУЦЕНКА ПРООПЕРУЮТЬ У КИЄВІ
  • У ФОКУСІ ЗАРУБІЖНИХ ЗМІ

назад »»»

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».